Çok uzun süredir sokakta, televizyon programlarında ve politik tartışmalarda ülke ekonomik olarak bu kadar kötü durumdayken, yüksek enflasyon insanları canından bezdirme noktasına getirmişken, sosyal çürüme toplumu ciddi tehdit ederken, bu şartlar altında CHP’nin neden bir türlü iktidara gelemediği sorusu soruluyor. 
Bunun nedenlerinin başında Türk siyasi tarihinde sağ geleneğin her zaman ağır basması, liderlerin yaptığı yanlışlar ve kapitalist ülkelerin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere yaptığı müdahaleler sayılsa da CHP teşkilatlarının özellikle yerelde yaptığı yanlışlar da bunda etkili oluyor. CHP, halkı ve basını kendisine küstürmekte birinciliği kimseye bırakmıyor. 
Van’dan Tekirdağ’a atandığımda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı 2 kez ziyaret etmiş ve aralarında belediyenin yatırımlarının da olduğu konuları haber yapmak istediğimi söylemiştim. Bunun karşılığında da hiçbir talebimin olmadığını ve sadece kendisinden açıklama almak istediğimi belirtmiştim. 
Aradan 4 yıl geçti Albayrak hala dönüş yapacak. Aynı Albayrak, kendisine sosyal medyadan hakaret eden, alay eden, dalga geçen kişilere pasta götürüp, ayaklarına kadar gidip açıklama vermeyi tercih etmişti. 

BİR SÖZ DE VOLKAN NALLAR VE EKİBİNE 
Gelelim bugüne. Volkan Nallar, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Trakya Gazetesi olarak hiçbir şey talep etmeden elimizden geldiğince haberlerini takip etmeye çalıştık. Ancak bir de ne görelim, basın toplantısına bizim dışımızda gazeteciler, gazeteci olmayanlar, sadece sosyal medyadan sokak ağzıyla yazı yazanlar bile davet edilmiş. Bu durumu sorduk, “unutmuşuz” dediler. Biz de “Eyvallah” dedik. 
Şimdi de “Volkan Nallar Basın” diye bir whatsapp grubu kurmuşlar ve beni de eklemişler. Buradan bültenler, fotoğraflar paylaşıyorlar, talimatlar yağdırıyorlar. Siz kim olduğunuzu sanıyorsunuz. Hem bana sormadan beni bu gruba ekliyorsunuz, hiçbir görüşme yapmadan haberler atıyorsunuz, “sosyal medyadan da kullanın” talimatı veriyorsunuz. Bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz. Çok yazık. Sokak diliyle amatörce yazılmış, habercilikten uzak metinleri talimatlar vererek yayımlanmasını istiyorsunuz.  Bir sözüm de Volkan Nallar’a olacak. Sizi tam 5 kere aradım açmadınız, geri dönüş de yapmadınız. Daha seçilmeden telefonlara çıkmadınız, bir de seçilseniz nasıl olacak merak ettim. Halbuki biz sizi büromuzda çok güzel ağırlamıştık. Sağlık olsun.
Dedim ya CHP basını ve halkı kendine küstürmekte rakip tanımıyor. CHP iktidar partisini “liyakatsiz” kişileri göreve getirmekle eleştiriyor ancak sanırım bir de dönüp aynaya bakması gerekiyor.  Yerelde yapılan hatalar küçük gibi görünse de büyüyerek partiye büyük zarar veriyor. CHP bu kafadan vazgeçmez ve yerelde daha liyakatli kişileri göreve getirmezse iktidar daha çok uzun yıllar hayal olur.