Süleymanpaşa Belediyesi tarafından her yıl ramazan ayında geleneksel olarak sokak iftarları düzenlemeye devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süleymanpaşa sahili dolgu alanında 10 bin kişilik iftar sofrasında Tekirdağlı vatandaşlar birlikte iftar yaptı. 
Ezan öncesinde iftar sofralarının kurulmasına sponsor olan hayır severlere Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar tarafından teşekkür plaketi verildi. 
Ezanın okunması ile Süleymanpaşa sahilinde bulunan 10 bin kişi  aynı anda iftarını açtı. 

Trakyagazetesi 10 Bin Kişi Aynı Anda Oruç Açtı2

Çocuklardan demokrasi dersi Çocuklardan demokrasi dersi

İftar programı öncesinde açıklamalarda bulunan Hüseyin Uzunlar, şu ifadeleri kullandı:
‘’Süleymanpaşa’da beraber yaşamaktan onur duyduğum değerli hemşehrilerim, Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği gönül soframıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Yüce Rabbime şükürler olsun ki, şu güzel tabloda, şu güzel kalabalıkta iftar yapmayı bize nasip etti. Yüce Rabbim şu güzelliği bizden eksik etmesin. Yüce Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin, yüce Rabbim al yıldızlı bayrağımızı göklerden yere indirmesin, yüce Rabbim camilerimizin minarelerinden ezan sesini dindirmesin, bu sofraları bizlere kuran değerli çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Kolay değil 10 bin kişiye iftar yapmak, sofra açmak çok zor.’’ 

Uzunlar, iftar sonrasını hazırlayan belediye çalışanlarına sahnede teşekkür etti.

Trakyagazetesi 10 Bin Kişi Aynı Anda Oruç Açtı3

Kaynak: Abdullah Yalçın