AK Parti'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cüneyt Yüksel'i açıklamasının ardından Yüksel,  Tekirdağ'da törenle karşılandı.

57. Uluslararası Kiraz festivalinde Melek Mosso'nun sahne alması nedeniyle iktidar yakınları tarafından tepki gösterilen ve Süleymanpaşa Belediye Başkanlığından istifası istenen Cüneyt Yüksel, istifasını sunduğunda  sessizliğe gömülen ya da dost meclisinde olduklarını düşünerek kısık sesle ‘iyi oldu’ diyenlerin bir kısmı, büyük bir coşkuyla  da dönüşünü kutladı.


Kamuoyu yoklamasına kulak veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  tekrar Cüneyt Yüksel ismini, büyükşehir belediye başkan adayı olarak belirlemesine çok sevindiklerini dile getirenler, millete hizmet etmek için görev alan belediye başkanın istifasında başını kuma gömerken, şimdi methiyelerle  vatandaşın karşısında…


Bu tavır için;siyaset böyle bir şey denilerek,  kanıksansa dahi şehrin yönetimini etkileyen parti teşkilatlarının, belediye başkan adayı olarak destekledikleri ve vatandaşın oylarıyla da seçilen belediye başkanlarına karşı bir etkinlik nedeniyle oluşan tepkide sessiz kalmaları, 
 genel merkez tarafından tekrar onaylandığında, kucaklamaları her koşulda dile getirdikleri “millete hizmet için varız” sözlerinin gölgede kalmasına neden oluyor.

Demokratik şekilde Süleymanpaşa halkı tarafından seçilmiş bir başkanın, parti içerisindeki tepkiler nedeniyle,  görevini bırakması ve partililerin de buna sessiz kalması, vatandaşın da bir şekilde yarı yolda bırakılması anlamına gelmektedir.

Daha önce parti tarafından istifası istenen ismin, seçim sürecinde kamuoyu yoklaması ile toplumun sesine kulak verilerek tekrar belediye başkan adayı olarak çıkarılması önemli görülebilir fakat, ileride benzer bir durumla karşılandığında vatandaşın yine yarı yolda bırakılma ihtimali de bir kenarda,hep var olur.