Seçim süreci yaklaştıkça Tekirdağ’da sular ısınmaya başladı.
CHP’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Candan Yüceer’i açıklamasının ardından gözler, AK Parti kanadındaydı ve Cüneyt Yüksel ismi sürece damga vurdu. Öte yandan CHP’nin bir diğer büyükşehir belediye başkan aday adayı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ise bağımsız olarak ya da başka bir partiden aday olması yönündeki iddialar, Tekirdağ’da seçim yarışının çok sert geçeceğinin sinyallerini veriyor.
CHP’de değişim grubunun galibiyeti ile sonuçlanan genel kurulun ardından, Özgür Özel’i destekleyen, geçmiş dönem milletvekili Candan Yüceer, büyükşehir belediye başkan adayı olarak belirlenmişti. AK Parti’den kimin aday olacağı merak edilirken, Cüneyt Yüksel ismi ise bomba etkisi yarattı.
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 57. Uluslararası Kiraz Festivali’nde Melek Mosso’nun sahne alması nedeniyle AK Parti seçmeni ve parti tarafından yoğun tepkiyle karşılaşan, konser nedeniyle iktidar yanlıları tarafından hedef tahtasına oturtulan ve makbule sofrasında çekilmiş fotoğrafı ile sosyal medyada  tartışmaların odağında yer alan Cüneyt Yüksel,  belediye başkanlığından istifa etmişti.
Uzun süre sessizliğini koruyan Yüksel, Cumhurbaşkanı ve partilileri ikna ederek, Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adaylığı listesinde yerini aldı.
CHP’nin büyükşehir belediye başkan aday adayı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ise bağımsız ya da başka bir partiden büyükşehir adayı olabileceği kulislerde konuşuluyor.
AK Parti’den Marmaraereğlisi Belediye Başkan aday adayı olan  ve aday gösterilmeyen Hikmet Ata’nın daha sonra DSP’den  seçime girip, kazanması... Kırklareli’de ise CHP’den aday gösterilmeyen Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun bağımsız olarak seçime girip, kazanması, Akay için gösterilen referanslar arasında yer alıyor.
Tekirdağ’ı, sert ve kıyasıya mücadeleyle geçecek bir seçim süreci bekliyor...