Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 12 askerimiz şehit oldu… Haber gelir gelmez vatandaşlar da devleti yönetenler de siyasi partiler de kınama mesajları yayınlayarak, lanetler etti…
Bedelli askerlik yapan, sağlıklı olmasına rağmen çürük raporu alarak askere gitmediği iddia edilen birçok kişi de dahil “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sözleriyle, bayrak, vatan, millet kavramları üzerinden  hamaset yaptı….  Şehitlerin, sıvasız kerpiç evleri paylaşıldı… Aile, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehidin bakımsız evini yaptıracağını açıkladı… Haber, şehidin evini devlet yaptıracak manşetleri ile duyuruldu. TBMM’de, İYİ Parti’nin teklifi üzerine hazırlanan ve terör saldırılarını kınayan bildiriye İYİ Parti ile AK Parti, MHP ve Saadet Partisi imza atarken,  CHP’nin imza atmaması ve ayrı bir kınama bildirisi yayınlaması tartışmalara neden oldu. Bayrak sarılı tabutlar üzerinden yine siyaset yapıldı.
Fakat, yıllardır binlerce canı, aileyi yakıp, kül eden terörün bitmesine, dönemin İçişleri Bakanı tarafından ayakkabı numaralarına kadar bilindiği söylenen teröristlerin  yok edilmesine karşı köklü bir çözüme ne yazık ki şahit olamadık. 
Her defasında eski evlerden, yoksul evlatların bu topraklar için nasıl öldüğüne ve onlar üzerinden nasıl siyaset, hamaset yapıldığına tanık olduk. 
Sadece sayı olarak ekranlarda, manşetlerde gördüğümüz o gençleri, anneleri, babaları, sevgilileri, evlatları yakan neden ve çözüm nedir?
Törenlerle, tabutları getirilen şehitler için, “vatan sağ olsun” diyen ailelerin yüreklerindeki yangını kim söndürebilir? 
Yaptırılacağı belirtilen şehidin evini, aile- sinin gözü görür mü? Evlatlarını kaybetmiş bir aileye saraylar yapılsa da acısını dindirebilir mi? Ayrıca devleti yönetenlerin önceliği, evlatların ölümüne neden olan terörü bitirmek ve bakımsız evlerde yaşam sürdürülmesine imkan vermeyen bir ekonomi ve barınma, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanacağı refah seviyesini düzenlemek değil midir? Yoksulluk içerisinde evlatlarını kaybetmiş ailelerin acısını verilen, yapılan evler söndürebilir mi? Birkaç gün sonra unutulacak olan terör saldırısı, bir başka ailenin canını yaktığında yine hatırlara düşecek... Kanıksanan bu durum  ve şehitler üzerinden siyaset yürüten çürümüş zihniyetin varlığı en büyük toplumsal kangrenlerden biri… Bu çürümüşlüğü kanıksamak ise en büyük tehlikeler arasında…