Yerel seçime sayılı günler kala adaylar  vaatlerini sıralarken, mensubu oldukları partilerin en iyi belediyecilik anlayışına sahip olduğunu vatandaşa anlatmaya çalışıyor.
İktidar partisine mensup olanlar, merkezi yönetimle birlikte daha güçlü bir belediye hizmeti vadederken, muhalefettekiler, nasıl kaynak elde edeceklerini ve planladıkları hizmetleri anlatıyor.
Fakat, iktidar ve ana muhalefet partisinin de belediyeciliğini gören Süleymanpaşa, her ikisinde de vadedilenlerle, sonuç arasında oldukça büyük farklara şahit oldu.
En temel belediyecilik hizmeti olan yollar konusunda bile nitelikli hizmet sağlanamazken, büyük gösterişlerle yapımı duyurulan bazı çalışmaların son halleri ise içler acısı...
CHP’li büyükşehir belediyesini ve Kadir Başkanı, yollar nedeniyle eleştirdiğimiz zaman, AK Parti’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Süleymanpaşa Belediyesinin eski Belediye Başkanı  Cüneyt Yüksel’in de konuyla ilgili eleştiri- lerine zaman zaman hak verdiğimiz oluyordu. Gelinen noktada, CHP’li belediyenin yaptığı yolları eleştiren AK Partili Cüneyt Yüksel’in yönettiği belediye tarafından yapılan yolların da kısa bir süre içinde çöktüğünü gördük. AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi sorumluluğundaki Altınova Mahallesi’nde  pazar yerinin olduğu bölgedeki Alper Tunga Sokak’a parke taş yapılalı neredeyse bir yıl olmasına rağmen, çök- meler mevcut. Bu sadece bir örnek. Birçok sokak, keskin çukurlar ve çökmelerle dolu...
2024 yılında hala yol konuşulan ve nitelikli yol hizmeti alamamış bir Süleymanpaşa - Tekirdağ gerçeği var.
Yolların dışında, CHP’li büyükşehir belediyesi bünyesindeki TESKİ sorumluluğunda, günlerce boşa akan su patlakları ise ayrı bir hizmet faciası olarak tanımlanabilir.
Şehir, birçok şeyden o kadar mahrum bırakılmış ki çay bahçeleri, kafeler açılması, ilçe belediyesi tarafından Alkaya sahiline yapılan düzenleme, cezbedici geldi. Fakat o da uzun sürmedi.
Merkezi hükümetin desteği ile Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan spor kompleksleri de iç güveysinden hallice denebilir. Estetikten yoksun saat kulesine de anlamlar yüklenip, hizmet olarak sunulsa dahi “bir şeyler yapıldı” mantığındaki ucuzluğu, gözler önüne seren detaylar arasında...
CHP’li büyükşehir belediyesinin merkez ilçeye kazandırdığı şehirler arası otogarın, belediye hizmet binasının da birçok eksiği ortada. Binalarda ki fayanslar dahi dökülüyor. Şehirdeki ulaşım sorunu ise en büyük problemlerden... Mevcut bakış açısıyla, başka partilere mensup başkan adayları da seçilse çok farklı olmayacağı belli. Zihniyet ve bakış açısı değişmedikçe, parti fark etmeksizin sonucun, aşağı yukarı aynı olduğunu birçok kez deneyimledik.
Ucuz ve kalitesiz, belli bir kesimin kazancına bağlı,  günü kurtarma çabalarıyla yapılan sözde hizmetler,  vatandaşa sağlanan nitelikli hizmet değildir.
Liyakatli ekiplerle nitelikli ve kalıcı işler yapmaya yönelik, kamu yararı güden ve milletin çıkarlarının düşünüldüğü ahlaki bir bakış açısı, gerçek bir belediyecilik hizmeti sağlayabilir.