Yerel seçimler yaklaştıkça, Tekirdağ'daki siyasi araneda da saflar belirginleşip, sular ısınıyor. Birlikte yol yürüyenler, rakip olup, karşı karşıya kalırken, geçmişte farklı partilerde birbirlerine karşı mücadele edenler ise aynı safta birleşti.

AK Parti eski İl Başkanı, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akçay,  Deva Partisi , Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin ortak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Akçay, AK Parti'de il Başkanlığı görevini yürütürken, Süleymanpaşa İlçe Başkanı ise AK Parti'nin  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cüneyt Yüksel'di. CHP'li Kadir Alayrak'ın yönetimindeki büyükşehir belediyesini en sert şekilde eleştirip, birlikte çalışıyorlardı.Şimdi ise birbirlerine rakipler ve Akçay,  AK Parti'yi otoriterleştiği gerekçesiyle eleştirirken, eski yol arkadaşı şimdi ki rakibi Cüneyt Yüksel'in de Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı sürecinde vaatlerde bulunduğu çalışmaları tamamlamamasına ilişkin atıfta bulunuyor. Muhafazakar kesmin tehdit edildiğini dile getiriyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında, eski yol arkadaşlarının,nasıl karşı karşıya kaldığını, rakip olduğunu görürken, Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı yarışında ise yan yana dahi gelmekten imtina eden isimlerin birleştiğini görüyoruz.

AK Parti meclis üyeliği yapan, AK Parti geçmiş dönem İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı olan Mithat Soylu,  Memleket Partisi'nden belediye başkan adayı oldu. CHP eski ilçe başkanı ve belediye başkan aday adaylarından  Tolga Çalışkan da partisinden istifa ederek , memleket partisine geçti. Genel Başkan Muharrem İnce, Ereğli'de Mithat Soylu'nun belediye başkan adaylığını açıklarken, Tolga Çalışkan'a da parti rozetini taktı. Çalışkan, Memleket Partisi Meclis Üyesi Aday listesinde de kontenjanda yer aldı. En önemli detaylardan biri ise  Soylu'nun adaylık açıklamasına Marmaraereğlisi'nin geçmiş dönem CHP'li belediye başkanı İbrahim Uyan'ın da katılması oldu. 

2019 yerel seçimlerinde İbrahim Uyan CHP'den, Mithat Soylu AK Parti'den belediye başkanlığı için yarışırken, 2014 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkan  adayı olan ve kazanamayan, 2019 seçimlerinde ise  AK Parti'nin Mithat Soylu'yu aday göstermesiyle DSP'den aday olan Hikmet Ata,  seçimi kazanarak, başkanlık koltuğuna geçti. İbrahim Uyan'ın 20 yıllık belediye başkanlık serüveni,  Hikmet Ata'nın seçimi kazanmasıyla sona ererken,  DSP'den seçime giren Ata'nın  tekrar AK Parti'ye geçmesiyle birlikte Marmaraereğlisi Belediyesi de AK Parti'nin kazandığı belediyeler arasında yerini aldı.

2024 yerel seçim sürecine gelindiğinde ise Hikmet Ata, AK Parti'den tekrar aday olurken,  geçmiş dönemde kıyasıya yarışan isimler ise birleşti.

CHP'nin Marmaraereğlisi'ne hakim olmadığı ve İstanbul'da ikamet ettiği belirtilen Mustafa Onur Bozkurter'i belediye başkan adayı olarak göstermesi, ilçede büyük tepkilere neden oldu.

 CHP'nin yerele hakim olmayan bir ismi aday çıkarması, AK Parti'li Hikmet Ata'nın 5 yıllık başkanlığı süresince kente katkı sunmadığı yönündeki görüş, ilçedeki dengeleri oldukça etkilediği görülüyor.

Ülke siyaseti gibi Tekirdağ siyaseti de oldukça hızlı ve kaotik bir süreç izlerken,  şehrin kimlere emanet edileceği ve şehrin kaderi de oldukça önem teşkil ediyor.  Doğal ve kültürel varlıklar açısından zengin olan ve  geçmişi milattan önceye dayanan fakat, bir türlü geliştirilememiş, potansiyeli,  zenginlikleri değerlendirlememiş bir kentin geleceği,  çekişmelere kurban edilmeden, emin ellerle yönetilmeli.