2014 yerel seçimleri ile Tekirdağ, büyükşehir statüsünde yönetiliyor. Her ne kadar büyükşehir olarak nitelendirilse de kent planlaması, sosyal alanlar, belediye hizmetleri olarak büyükşehir denilmesi çok zor. 
Yeni kurulan bir belediyenin ilk dönemi, sistemi oturtma çalışmaları ve hizmetlerin temellerini atmakla geçebilir. Fakat ikinci dönemde ulaşım gibi temel sorunların çözülememiş olması, kırsal mahallelerdeki birçok yere toplu taşımanın yeni ulaşması, vatandaşın, belediye bünyesindeki TEKULAŞ’a ait toplu taşıma otobüslerinin nerede olduğunu görmesine ilişkin uygulamanın yeni oluşturulması geç kalınmış hizmetlerdir.
Otobüs hattı oluşturmak için belki zaman gerekebilir fakat içinde bulunulan dönemde, bir uygulamanın yıllar sonra başarılı bir hizmet olarak sunulması kabul edilemez. 
Eğitime destek amaçlı yapılan okullar, hayvan bakımevi, Süleymanpaşa ilçesinde yağmurla birlikte can kayıplarının yaşandığı  Soğukkuyu'da yapılan alt yapı gibi başarılı çalışmalar olabilir... Birkaç noktada yapılan başarılı işler, şehrin genelindeki temel hizmetlere ilişkin eksiklikler ve sorunları tamamlamıyor. 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesinin iktidar partisinden olmadığı için bazı çalışmaları  da siyasi çıkarlar doğrultusunda genel idare tarafından aksamış da olabilir.
Sahil dolgu alanının Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi süreci gibi ya da Rumeli iskelesinin CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edildiğinde kira olarak yüksek bedeller belirtilirken, AK Partili Süleymanpaşa Belediyesine daha uygun kira bedeli sunulması gibi... Tabi bu süreçlerin de uygun bir şekilde kamuoyuna anlatılamaması büyükşehirdeki yönetimsel eksiklikler arasında. Bunlara benzer birçok durum bazı hizmet sürelerini etkileyebilir. Fakat ulaşım ya da ulaşım alanındaki otobüsün nerede olduğunu gösteren uygulamanın  geç hizmete sunulması  tamamen yönetim içindeki ekiplerin iş yönetememesi olarak tanımlanabilir.Bu sadece küçük bir detay. Buna benzer birçok küçük detaylar, şehrin nitelikli ve bütünsel yönden hizmet almasını engelleyen noktalar.  Sadece büyükşehir özelinde değil, farklı partilerin yönetimindeki belediyelerde ve idari kurumlarda vasıfsız, liyakatsız çalışanlar, bazen kişisel çıkarlarla yürütüldüğü ileri sürülen işler, hizmet bekleyen vatandaşa nitelikli hizmet ulaşmasını engelliyor.