Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa'da ulaşım hizmeti sağlayan ticari taksilerin vatandaşı mağdur ettiği ve İstanbul'u aratmadığı kaydediliyor.
Özellikle şehir merkezinde 3 taksi durağında ciddi problem olduğu belirtilirken,  taksi hizmeti ile ilgili bazı duraklar arandığında yakın mesafeye gitmedikleri yönünde şikayetler oldukça fazla.
Genelleme yapılarak hepsinin zan altında bırakılmaması gerekiyor. Fakat şikayetler ve tanık olunan bazı durumlar, şehirde konuyla ilgili sıkıntıların olduğunu da gösteriyor.
Cengiz Topal Meydanı’nda ki taksi duraklarının, sürekli kısa mesafe kullananlara hizmet sağlamaktan kaçındığı, durak arandığında ise kısa mesafede eve araç gönderilmediği yönünde şikayetler olduğu belirtilirken, yine aynı bölgedeki taksi durağına bağlı bir taksicinin engelli bir vatandaşı ineceği yerde indirmediği, "Çok yürüyemiyorsan bu halde gezme o zaman" diyerek küstahça bir söylemde bulunduğu da iddialar arasında...

Bu söylemlerin dışında çok fazla taksi kullanmam gereken dönemde, bir kez söz konusu şikayetlere tanık olanlardanım.  

Tekirdağ Merkez taksi durağını yakın mesafe ile ilgili aradığımda  "biz oraya gitmiyoruz" cümlesini duydum. Acil bir işim olduğu için üzerinde çok durmadan hemen yakın başka taksi durağını arayıp, gitmem gereken yere ulaşmaya çalıştım.  Fakat söylenen cümle normal değildi. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.
Durak arandığında mesafe gözetmeksizin hizmet sağlanmalı. Eğer ters bir konumdaysa ücret konusu ve durum önceden belirtilerek izah edilmeli.
Genellikle Vilayet taksi, Konak taksi, Çiftlikönü taksi en çok kullandığım duraklar arasında ve hepsiyle açık iletişim kurarak, kaliteli bir hizmet alabiliyorum.
Taksici esnafı için de şartlar oldukça zor. Sürekli artan benzin fiyatları, taksimetre değişiklikleri, araç giderleri, yaşam mücadelesi derken her sektörde olduğu gibi bu alanında zorlukları elbette var. Fakat, ekmeğin kazanıldığı yerde de çürük elmalık yaparak, vatandaşı da mağdur etmemek gerekli...

Mağdur olan vatandaşlar ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine durumla ilgili şikayette bulunarak, iş ahlakına uygun davranmayanların tekrar aynı şekilde tutum sergilemesini engellemeli...