Yılbaşı gecesi İstanbul Başakşehir’de “Eros” isimli kediyi 6 dakika boyunca tekme- leyerek öldüren İbrahim Keloğlan, ikinci kez yargılandığı davada iyi hal indirimi alarak “Kasten hayvan öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Ayrıca yurt dışı çıkış yasağı konuldu.
Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanık ve taraf avukatlarının yanı sıra hayvan hakları savunucusu birçok avukat salonda hazır bulundu.
Duruşmada söz alan sanık Keloğlan ise daha önceki ifadesini tekrar ettiğini belirte- rek,  yaşadığı bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatı boyunca unutamayacağı bir hata yaptığını, ancak olaydan sonra hakkında karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alanlarda mama alıp hayvanları beslediğini belirterek, psikolojik destek alacağına söz verdi.
Pişman olduğunu ve hatasını kabul ettiğini belirten Keloğlan, insan içine çıkamayacak hale geldiğini ve alacağı hiç bir cezanın şimdiye kadar yaşadıklarının yanında bir önemi olmadığını kaydetti. 
Savcılık  ise tutuklama talebinde bulundu. 
Esasa ilişkin açıklanan savcılık mütalaa- sında, Keloğlan’ın alt hadden ayrılarak üst hadde yakın hapis cezasıyla tutuklanarak cezalandırılması talep edildi.
Savcılığın ve avukatların itirazlarına rağmen sanığın, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılması tepkiyle karşılandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, verilen cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar ki en yüksek ceza olduğunu açıklarken; HAYTAP avukatı Ahmet Kemal Şenpolat, katilin en az 4 yıl hapis cezası alması gerektiğini belirterek,  iyi hal indirimiyle 3 yıldan, 2 yıl 6 aya düşürülen cezanın, fiili bir hapis cezası sayılmadığını, karar onandığında  sanığın ortalama yalnızca 3 ay hapis yatacağını kaydetti.
6 dakika boyunca bir canlıyı tekmeleyerek ölümüne neden olan birine verilen cezanın, toplum genelinde caydırıcı etki yarattığı söylenebilir mi? 
Bir canlıya bu şekilde davranan biri,  o an gücü sadece kediye yetebildiği için şiddet uygulayarak ölümüne neden oldu.
Bir çocuğa ya da başka bir yetişkine de yapabilirdi... Güçsüz olana orantısız güç kullanarak şiddet uygulama, zarar verme, ölümüne neden olma durumu, hafife alınabilecek bir olay olarak asla görülmemeli... Eros, güçlünün karşısında yer alan güçsüz her canlının temsilidir...
Her alanda yaşam hakkını gözeterek can güvenliğinin sağlanması ve caydırıcı ağır cezalar uygulanması, toplumsal yaşamın güvenliği açısından oldukça önemli.... Adaletin ve güvenliğin sağlandığı bir ülkede daha huzurlu bir yaşam hayal olarak kalmamalı.