CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer’in proje tanıtım toplantısına katılan Genel Başkan Özgür Özel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yeni bir görev teklifinde bulunduklarını ve kendisiyle gurur duyduklarını  söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim ve Denetim Birimi kurulacağını ve Koordinatörü Yılmaz Büyükerşen’in olacağı birimde görev alması için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da teklifte bulunduklarını belirten Özel, Kadir Albayrak’ın başkanlık sürecinde başarılı işlere imza attığını dile getirdi.Yüceer’in Albayrak’tan alacağı ve sürdüreceği en önemli özelliğin de ayrım yapmadan hizmet etmesi olduğunu kaydetti. 
Başkan Kadir Albayrak ise bir yakınının rahatsızlığı nedeniyle İzmir’e gitmek zorunda olduğu için  hakkında methiyeler düzülen toplantıda yer alamadı. 
Toplantıda, sayın Özgür Özel’in Albayrak’a ilişkin açıklamaları  Tekirdağ’dan oldukça uzak olduğunu da gösterdi. CHP bünyesinde yıllardır emek veren ve iki dönem belediye başkanlığı yapmış bir isime emekleri için teşekkür etmek elbette çok önemli. Az ya da çok bu şehre katkısı olmuş, kurucu büyükşehir belediye başkanını onore etmek, teşekkür etmek bir borç ve vefadır.Fakat, bunu yaparken söylemlerin, gerçeklerle de örtüşmesi önemli… 
Özel’in toplantıda dile getirdiği 11 ilçeye okul projesi şehirdeki eğitim alanında büyük katkı sağlasa dahi temel belediyecilik alanında birçok eksiğin ve yanlışın olduğu ortadadır. 
Toplantıda, projelerini tanıtan  Candan Yüceer’in, ulaşım konusunda şikayet ve taleplere yönelik projeler geliştirdiklerini söylemesi aslında duruma ilişkin önemli detaylardan bir tanesiydi. Söz konusu şikayetler, iki dönemdir mevcut belediye yönetimine de iletilmesine rağmen ne yazık ki sonuç,  hüsran... 
Ulaşım kartlarına ilişkin  basit bir mobil uygulama dahi birkaç ay önce büyük bir hizmet olarak sunuldu. İçerisinde bulunulan dönem ve teknoloji düşünüldüğünde, kısa bir süre önce vatandaş, toplu taşımaya binerken kullanmak zorunda olduğu kartları, belli noktalardan yükleyebiliyor, bazen evlerinden uzak mesafelere yürüyerek, kartını yükleyip, toplu taşımaya binmek zorunda kalıyordu. İnternet üzerinden basitçe yapılabilecek bir yükleme uygulaması ya da  durak yanlarında yükleme yapılmasına ilişkin otomatlar yapılması, vatandaşa sunulabilecek zor bir hizmet olmamalı…Yanı başında yer alan İstanbul gibi bir büyükşehir örneği dururken, Anadolu’nun en ücra köşesinde, ulaşılması zor bir köy gibi temel hizmetlere erişimi zor kılmak, vatandaş için basit ama önemli olan hizmetleri ikinci dönemin sonunda getirmek bir başarı mıdır? 
İktidarın kendinden olmayan belediyelere çok fazla destek vermediği ve Tekirdağ’da da bunun zaman zaman örnekleriyle açıkça bilinmesinin yanı sıra; belediye bünyesinde yönetimsel zafiyet olduğu açıkça ortadadır... İyi bir kadro oluşturulup, nitelikli yöneticilerin görevlendirilmemesi şehrin gelişimini olumsuz yönde etkileyen, vatandaşın doğru hizmet almasını engelleyen unsurlardan bir tanesi... 
Vatandaş çok büyük, devasa projelerden ziyade, hemen çökmeyen yol, ulaşım gibi taleplerde bulundu Ne yazık ki şimdiye kadar Tekirdağ’ı yöneten ne AK Parti  ne de CHP yönetiminde ki belediyelerden bunu görememenin  hüznünü yaşadı. 
Vatandaşa, güler yüzü ile dokunan, köy köy mahalle mahalle gidip, hal hatır soran Başkan Albayrak,  11 ilçeye okul, Süleymanpaşa Ördeklideredeki altyapı, şehir tiyatrosu, hayvan barınağı gibi birkaç başarılı hizmet dışında temas edemedi. Hatta, yönettiği Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde şehrin ortasında yer alan şarap fabrikasının arazisine, yüksek binaların, lüks konutların, okul, ticaret, sağlık alanlarının olduğu projeye onay verildi... Sosyal yaşam alanı olması yönünde taleplerin olduğu arazi, sanayi alanından konut ticaret, eğitim, sağlık, turizm alanına çevrilerek, imar planlarına işlendi. 
Uzmanlar tarafından söz konusu projenin şehir yaşamını olumsuz yönde etkileyeceği, bölgenin nüfusu ve trafiği kaldıramayacağı dile getirilmesine ve halk tarafından da kent park olması yönünde talepler olmasına rağmen böyle bir karar alınması, şehrin geleceği açısından büyük bir facia olarak tanımlanıyor. 
Çalışmaları denetleyip, eğitimler verecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim ve Denetim Birimi için Yılmaz Büyükerşen doğru bir karar olabilir… Sayın Büyükerşen’in vizyonu ve  yaşamsal olarak herkesin imrendiği, takdir ettiği Eskişehir’i mevcut hale getirmesi, bilgi birikimi, projeleri ve şehir yönetiminde oluşturduğu ekip planlamasını tüm yöneticilerin örnek alması gerekir…Fakat, sayın Albayrak için ne yazık ki aynı şeyleri söylemek çok zor…Bu şehre sunduğu olumlu katkılar için kendilerine teşekkür etmek önemli… Ama, örmek alınacak bir vizyon sağladığını düşünmek oldukça zor… Albayrak ile Tekirdağ ne gördüyse Türkiye de onu görebilir