U17 Play-Off ‘ta Fevzipaşa garantiledi U17 Play-Off ‘ta Fevzipaşa garantiledi

2023-2024 sezonu 1. Amatör Küme’de ligin sonuna yaklaşılıyor.
TEKİRDAĞ ADALETSPOR’DAN KRİTİK 3 PUAN
A Grubu’nda son iki haftaya girilirken 12. hafta mücadelesinde lider Malkara 14 Kasımspor, Karadeniz 2 Nolu Saha’da Eriklice Zeytinspor’a konuk oldu. Büyük mücadeleye sahne olan maçı Eriklice Zeytinspor 3-2 kazanarak rakibine zirve yarışında darbe vurmayı başardı. Malkara 14 Kasımspor bu mağlubiyetle 28 puanla 2. basamakta kalırken, Eriklice Zeytinspor 23 puana yükseldi ve ilk iki iddiasını sürdürerek 3. basamakta yer aldı. 
Bir diğer maçta zirveyi hedefleyen Akçeşmespor ise Büyük Çınarlıspor’a konuk oldu. 13 Kasım Sahası’nda oynanan mücadeleyi Akçeşmespor 4-1 kazanarak 28 puana yükseldi ve bitime iki hafta kala zirveyi ele geçirdi. Büyük Çınarlıspor ise bu mağlubiyetle kümede kalma umutlarını son maçlara bıraktı. Büyük Çınarlıspor 4 puanla 8. sırada kaldı. 
Alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Tekirdağ Adaletspor ise Karadeniz 1 Nolu Saha’da Kazanderespor ile karşılaştı. Tekirdağ Adaletspor müthiş bir mücadele örneği sergileyerek maçı 1-0 kazanmayı başardı. Hayati bir galibiyet alan Tekirdağ Adaletspor 8 puana yükseldi ve Büyük Çınarlıspor ile puan farkını 4’e yükseltti. Kazanderespor ise 17 puanla 4. sırada yer aldı. 
Geçtiğimiz hafta oynanan maçta ise Çerkezmüsellim Spor Kulübü Hayrabolu Sahası’nda Karacakılavuzspor’u konuk etmişti. Mücadeleyi Karacakılavuzspor 2-1 kazanmayı bilmişti. Çerkezmüsellim Spor Kulübü 13 puanla 6. sırada kalırken, Karacakılavuzspor 16 puanla 5. sırada yer aldı.
1. Amatör Küme A Grubu 12. Hafta Sonuçları 
Eriklice Zeytinspor 3–2 Malkara 14 Kasımspor 
Büyük Çınarlıspor 1–4 Akçeşmespor 
Kazanderespor 0–1 Tekirdağ Adaletspor 
Çerkezmüsellim Spor Kulübü 1–2 Karacakılavuzspor 
VAKIFLAR GÜVEN’DEN, KIRKGÖZ’E DARBE
B Grubu’nda geçtiğimiz hafta nefes alan lider Çorlu Kültürspor, Karadeniz 1 Nolu Saha’da Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor’a konuk oldu. Çorlu Kültürspor rakibine acımadı ve mücadeleyi 6-1 kazandı. Çorlu Kültürspor 34 puana yükselerek zirvede yer alırken, Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor ise 10 puanda kalarak 8. sırada yer aldı.   
Liderin ardında yer alan iki ekip olan Çorlu Rumelispor ile Çorlu Belediye Futbol Kulübü Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda kozlarını paylaştı. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Çorlu Rumelispor 29 puanla 2. sırada yer alırken, Çorlu Belediye Futbol Kulübü ise 28 puanla 3. sırada kaldı.     
Grupta Ergene Kırkgöz Spor Kulübü ise Vakıflar Güvenspor’a konuk oldu. Vakıflar Güvenspor büyük bir sürprize imza atarak mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü bu sonuçla 26 puanla 4. sırada yer alırken, Vakıflar Güvenspor bu galibiyetle 13 puanla 6. sırada yer aldı.
Bir diğer maçta Ferhadanlıspor, Ergene Spor Kulübü ile Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Ferhadanlıspor maçı 3-1 kazanarak 21 puana ulaştı ve 5. basamakta yer aldı. Ergene Spor Kulübü ise bu yenilgi ile 11 puanda kaldı ve 7. basamakta yer aldı.
Grupta 1 puanla 9. basamakta bulunan Muratlı 1935 Spor haftayı BAY geçti.
1. Amatör Küme B Grubu 15. Hafta Sonuçları 
Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor 1–6 Çorlu Kültürspor
Ergene Spor Kulübü 1–3 Ferhadanlıspor
Vakıflar Güvenspor 2–1 Ergene Kırkgöz Spor Kulübü  
Çorlu Rumelispor 1–1 Çorlu Belediye Futbol Kulübü
Muratlı 1935 Spor – BAY  
ERGENE MİSİNLİSPOR ŞAMPİYON OLDU
C Grubu’nda ise 13. hafta müsabakaları oynandı. Lider Ergene Misinlispor, deplasmanda Sağlıkspor’a konuk oldu. Ergene Sahası’nda oynanan maçı Ergene Misinlispor 3-0 kazanarak 35 puana ulaştı ve grubu lider tamamlamayı garantiledi. Ergene Misinlispor bu sonuçla C Grubu’nda şampiyon oldu.  Sağlıkspor ise 20 puanla 4. sırada kaldı. 
Grupta 28 puanla 2. basamakta yer alan Karaağaçspor, 10 puanla 6. basamakta yer alan Kapaklı Kartalspor Kulübü’nü Kapaklı Sahası’nda konuk etti. Karaağaçspor maçı 1-0 kazanarak 31 puana ulaştı ve 2. basamakta yer aldı. Kapaklı Kartalspor ise 10 puanla 6. basamakta kaldı.
Bir diğer maçta Ergene Gençlerbirliğispor ile Pınarça Spor Kulübü Ulaş Sahası’nda karşılaştı. Pınarça Spor Kulübü mücadeleyi 3-0 kazanarak 28 puana ulaştı ve 3. sırada yer aldı. Ergene Gençlerbirliğispor ise bu yenilgi ile 7 puanla 7. sırada kaldı.
Grubun son maçında ise alt sıraların mücadelesinde 1 puanla 8. sırada yer alan Ahimehmet Gençlikspor ile 13 puanla 5. sırada yer alan Kızılpınar Uzayspor’u Ergene Sahası’nda konuk etti. Gollü geçen maçı Ahimehmet Gençlikspor 6-3 kazanarak umudunu son haftaya taşıdı. Ahimehmet Gençlikspor 4 puanla 8. sırada bulunurken, Kızılpınar Uzayspor 13 puanla 5. sırada yer aldı.
1. Amatör Küme C Grubu 13. Hafta Sonuçları 
Ergene Gençlerbirliğispor 0–3 Pınarça Spor Kulübü 
Karaağaçspor 1–0 Kapaklı Kartalspor
Sağlıkspor 0–3 Ergene Misinlispor  
Ahimehmet Gençlikspor 6–3 Kızılpınar Uzayspor

Kaynak: İlkay Danacılar