Çocuklar kendi bayramlarında doyasıya eğlendi Çocuklar kendi bayramlarında doyasıya eğlendi

Caminin açılış törenine Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Mustafa Sürmegöz, ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Vali Soytürk, törende yaptığı konuşmada, “Az önce hayırseverimizle beraberdik. Ben genel olarak bu hayır işi yapan insanlara ‘siz çok şanslı adamsınız’ diyorum çünkü önce Allah size mal verdi, servet verdi, mülk verdi. Bununla birlikte bu maldan, mülkten tasadduk etmek, infak etmek, hayır hasenat yapmak, cami, okul yapmak, sağlık ocağı yapmakla ilgili o duyguyu da verdi. Bu ikisini herkese Cenabı-ı Allah vermiyor. Dolayısıyla siz özel insanlarsınız, şanslı insanlarsınız. Sizi tebrik ediyorum” dedi. 

Vali Soytürk, şunları kaydetti:

“Az önce hayırseverimiz de ayetten bahsetti. Tevbe Suresi 18. Ayet. Ayet mealen şöyle ‘ Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler’ diyor. İmar iki anlama geliyor. Yeniden bir cami yapmak, mescit yapmak ya da mevcut bir camiyi onarmak anlamına geliyor. Bugün büyük bir mutlulukla yeni bir cami açıyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin.” Edilen duanın ardından kurdele kesilerek cami ibadete açıldı.

Kaynak: İlkay Danacılar