Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere, Çerkezköy Belediyesi 1 kamyon su, kuru gıda, hijyen malzemesi ve temel ihtiyaç malzemesini yola çıkardı.
Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı açıklamada, depremin özellikle kırsal mahallelerde ve köylerde hasara ve yıkıma neden olduğunu belirtti. 
Akay, şunları kaydetti:
“Deprem haberini aldıktan sonra Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Abdullah Şakrak deprem bölgesi ile temasa geçerek, bölgenin acil ihtiyaçları noktasında bilgi aldı ve bizimle paylaştı.
Biz de bunun üzerine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz koordinesinde depremden en çok etkilenen Tokat’ın Artova ve Yeşilyurt ilçelerine gönderilmek üzere su, kuru gıda, hijyen malzemesi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1 kamyon dolusu yardımı yola çıkardık. İnşallah yardım kamyonumuz yarın deprem bölgesinde olacak ve Meclis Üyemiz Abdullah Şakrak ve Çerkezköy’den giden arkadaşlarımız afetten etkilenen bölgeye ulaşarak, Tokatlı hemşerilerimize yardımlarımızı ulaştıracaklar.” 

Çerkezköy TSO, Almanya’da ihracat fırsatlarını araştırdı Çerkezköy TSO, Almanya’da ihracat fırsatlarını araştırdı

Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de ileten Vahap Akay, “Tokat merkezli depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Allah her türlü deprem, sel gibi doğal afetlerden ülkemizi ve milletimizi korusun. Bir daha bu tür acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi