2024 Macaristan - Türkiye Kültür Yılı Etkinlikleri Kapsamında Macar ünlülerin yadigârları ve onlardan ilham alan eserlerin bir araya getirildiği ‘Hungarikonlar’ sergisi, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
‘Hungarikonlar’ 20’nci yüzyılda yaşanan ünlü Macarların (sanatçıların, sporcuların, aktörlerin, müzisyenlerin vs.) yaklaşık 30 kişisel objesinden oluşan değer tasarrufu - değer koruma - değer yaratma üçlü birliği ruhuyla seçkin sanatçıların "müdahalesi" ile tasarlanmış bir koleksiyon olma niteliğine sahip.
2024 Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında İstanbul’daki Liszt Enstitüsü – Macar Kültür Merkezi organizasyonunda Tamás Kárpáti'nin koleksiyonundan hazırlanan serginin açılışı 2 Mayıs Perşembe günü 14.00’te Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tekirdağ’da geçen yıl 12 bin 306 bebek doğdu Tekirdağ’da geçen yıl 12 bin 306 bebek doğdu

Tamás Tarján’in sözleriyle: "Hungarikon koleksiyonu bir Macaristan haritası. Yapıtlardan modellenmiş ideal bir Macar yurdu. Yükseklere çıkarılmış bir ülkenin entelektüel, sanatsal bir klasörü."

Kaynak: Özge Ebecek