Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi Minik başkanlardan “Çocuk Kafesi” talebi

Çorlu Belediye Meclisinin ocak ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. 
Ahmet Sarıkurt toplantıda, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılı aralık yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclise bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve alınan kararlar şöyle oldu:
- Yapılan oylama ile Meclis üyeleri Öner Tekin, Değer Kara, Bilgehan Çağlar, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere, denetim komisyonuna seçildi.
- Belediye başkanına amatör spor kulüpleri ile protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Zabıta personeline ödenecek maktu fazla çalışma ücretinin tespiti konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- Ünal Baysan Kültür Merkezi 2024 yılı ücret tarifesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ara komisyonda görüşülen ücret tarifesi Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle yürürlüğe girdi.
- Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde bulunan konferans salonuna Prof. Dr. Türkan Saylan isminin verilmesi konusunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
- Çorlu’daki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması sürecinde ortak çalışma yapmak üzere Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası ile işbirliği protokolü imzalanabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- İçişleri Komisyonu raporu Meclis Üyesi Fahri Sangdıç tarafından okundu ve rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
-İmar Komisyonu raporu Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okundu ve rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Özge Ebecek