Ufuk Çizgisi - Ufuk Özkan
Ufuk Özkan’ın 70 dakikalık tek kişilik gösterisi “Ufuk Çizgisi” 1 Nefes Organizasyon etiketiyle 12 yaş ve üstü izleyici için 3 Mayıs Cuma günü 21.00’de Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’ndeki 
tiyatro sahnesinde yer alacak.  Oyunun biletleri internet üzerinden 550 TL’ye satışa çıkmış durumda.

Ufuk Çizgisi yer ile gök ile yeri ayıran hayali çizgidir. Ufuk Özkan da tek kişilik oyunuyla sizi gök ile yerden ayıracak.
Kadınlar ve erkekler her zaman uçmaya müsaittir, ne zaman ayakları yere basar; gerçekler ıslak meşin top gibi yüzlerine çarpınca… Gerçek top gibidir, farkında olursanız eğlendirir ama farkında değilseniz yüzünüze çarpması an meselesidir.
Adem ile Havva’dan bu yana kadınlar ve erkekler arasında hem derin bir sevgi hem de derin bir çatışma vardır. İki tarafı olan çatışmanın dünya üzerinde 4’er milyar neferi bulunur. Peki bu çatışma nasıl başladı, nerede pik yaptı ve nasıl bitecek; Ufuk Çizgisi’nin başladığı yerde bu çatışma bitecek.

G-5
Burak Alsu ve Abdurrahman Kip'in oynadığı Cem Bursalı'nın yönettiği G-5 isimli tiyatro oyunu 26 Nisan Cuma günü saat 20.30’da ve 30 Nisan Salı günü saat 20.30’da Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde sahne alacak. 
Biletleri 200 liradan satışa sunulan tiyatro oyunu 4.Duvar Tiyatro etiketiyle, Tekirdağlılarla buluşacak.75 dakikalık oyunun konusu şu ifadelerle açıklanıyor: “"G-5," karmaşık bir psikoloji, drama ve düşünsel bir deney olarak karşımıza çıkıyor. İki ana karakter, sahnede belirsiz bir mekânda sıkışmış gibidir…
En kuytu Koltuk... 4.Duvar Tiyatro sunar. Gerilimi, korkuyu ve komediyi aynı sahnede izleyeceğiniz G-5 ile şaşırmaya hazır olun.”

Herkes Kocama Benziyor
80 dakikalık, tek perdelik oyun “Herkes Kocama Benziyor” 13 yaş ve üstü izleyici için 5 Mayıs Pazar günü 18.00’de Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Gagana Yapım etiketiyle Tekirdağlılar ile buluşacak.Oyunun biletleri 250 liradan satışa başlandı.
Alis Çalışkan’ın yazdığı, Hakan Emre Ünal’ın yönettiği ve Pınar Güntürkün’ün oynadığı Herkes Kocama Benziyor’un konusu ise şöyle: ‘”Yok, o geceden beri bir rahatladım ama içim de sanki daha tam soğumadı.  Anlamıyom, öfkem öylece alaftan top gibi duruyomuş içimde. Acık soğudu. Amma bazı bazı yine fena oluyom. O geceden beridir bir şey yapıştı. Kafam durmuyo, ha bire çalışıyo. Kafam beynim hep uyanık. ‘’Arada sus kız,’’ diyom. Ne bileyim, ben kadınsam kafamın içi de kadındır herhalde diye öyle söylüyom. Gözleri cin gibi açık bir kadın.’’
Bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten, kurulduğu makamında birer birer anlatıyor. Buraya nasıl ‘’düştüğünden’’, onu terk eden kocasından, kederinden, hevesinden, çok sevdiği pavyonda çalışan diğer ahbaplarından ama en çok da öfkesinden… Geçmişte tanımlayamadığı, anlamına parça parça ulaştığı o öfke bir gün tuvaletin buzlu camı gibi kırıldığında, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.”
Oyun, 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu", 2022 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde ise  "Tek Kişilik Performans" ödülüne layık görülmüştü.

Can Ozan Tekirdağ’da akustik konser verecek Can Ozan Tekirdağ’da akustik konser verecek

Münasebetsiz 
90 dakkalık, iki perdelik komedi oyunu “Münasebetsiz” 8 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da Poetika Yapım organizasyonuyla Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
 Francis Veber tarafından yazılıp  Müge ÇİÇEK tarafından yönetilen oyunda oyuncu olarak Ferit Aktuğ, Giray Mert Özdenoğlu, Sarp Bozkurt, Sami Aksu, Hande Yılmaz, Selim Bulut Danışmaz yer alıyor.
Oyunun konusu ise şöyle: “Bir otel odası hiç bu kadar münasebetsizliğe maruz kalmamıştı. Hangisi daha münasebetsiz sorularına tutulduğunuz bu komedi herkesi kahkahaya davet ediyor. 90 dakika boyunca gülmeye davet eden Münasebetsiz oyunu bir tetikçinin birini vurmak üzere otel odasına yerleşmesiyle başlar. İşini yapmak üzere hazırlanırken yan odada intihar etmek üzere olan adam, tetikçinin bütün planlarını bozmaya başlar. Hayatına sürpriz giren yeni zoraki dostla başlayan münasebetsizlik zinciri boynuna dolanır…
Münasebetsizliğe davetiye bu oyunda…”

Notre Dame'ın Kamburu Müzikali
Çirkin ve kambur Kilise Zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun ve Kral'a bağlı komutan Phoebus'un semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan, danslarıyla göz dolduran Türkçe müzikal 9 Mayıs Perşembe günü 20.30’da Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde Kumbara Görsel Sanatlar organziasyonuyla sahnelenecek. Biletler internet üzerinden 300 lirada satılıyor.
Victor Hugo’nun ünlü eseri olan Notre Dame'ın Kamburu’nu sahneye uyarlayan Vural Bingöl ve Erhan Yaman’ın müzikali 120 dakika sürecek,iki perde olarak sahnelenecek ve yöneten yine Vural Bingöl olacak. 12 yaş üstü için sahnelenecek olan müzikalde oyuncu olarak Vural Bingöl, Kamala Mustafayeva, Andrea Bahar, Erhan Yaman, Seymur İlham, Ayça Azize Ergün, Hayri Diken, Burak Kılıç, Nilüfer Ömürlü, Merdis Uçkan, Ezgi Eneç, Umay Doğu, Burak Coşkun yer alacak.
Oyunun konusu ise şöyle: “Çirkin ve kambur Kilise Zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun ve Kral'a bağlı komutan Phoebus'un semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan, danslarıyla göz dolduran Türkçe müzikal…
Quasimodo; çirkinliğiyle alay eden ondan korkan halkın içine karışmayan, insanların söylediklerini alay veya lanet saymayan, insanlara duyduğu kini her gün büyüyen biridir.Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur.”
Dikkat Yalan Çıkabilir

50 dakikalık müzikal tiyatro “Dikkat Yalan Çıkabilir” 13 yaş üstü izleyicisi için 12 Mayıs Pazar günü 20.00’de Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Ek Tiyatrosu organizasyonuyla sahne alacak. Biletleri 150 liradan satılan oyunun yazarı Doğuş Arslan, yöneteni ise Eser Keser.
Oyuncu kadrosu Barış Ali Çeliker, Burak Vahit Özçiftçi, Eser Keser, Hamit Girgin, Muhterem Tezol, Sinem Çatır, Zeynep Çatır’dan oluşan oyunun konusu ise şöyle: Mehmet ve Veli yıllardır aynı evde yaşamaktadır. Annesine evli olduğu yalanını söyleyen Veli, bir gün annesinin gelini görmek istiyorum demesiyle birlikte Veli’nin evine gelme karar verir. Yalnız evde bir kız olmadığı için yalanı ortaya çıkmasın diye Mehmet’i kadın kılığına sokup annesine karısı diye yutturmaya çalışmaktadır. Asıl konu ise annesinin gelini ile tanışmaya gelmek istemesi değil onunda âşık olduğu bir adamla oğlunu tanıştırmak istemesiyle yalanlar art arda sıralanır ve içinden çıkılmaz bir hale girer.
Rol Kapanı
Kadınların sahneye ilk adımını attığı o muhteşem ana tanık olmak için hazır mısınız? Büyük bir devrimin heyecan verici hikayesini keşfetmek için ”Rol Kapanı” tiyatro oyununu kaçırmayın. Rol Kapanı 13 Mayıs Pazartesi günü, saat 20.30’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Sanat Organizasyon 39 etiketiyle sahne alacak.
350 liradan biletleri satışa sunulan 100 dakikalık, 2 perdelik  komedi oyunu 13 yaş ve üstü izleyici için sergilenecek.Oyuncu olarak ise sahnede Orhan Kılıç, Murat Karasu, Şebnem Schaefer ve Alican Albayrak yer alacak.

Kimsin Sen?
60 dakikalık tek perdelik komedi oyunu “Kimsin Sen?” 14 Mayıs Salı günü 20.30’da Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Önce Tiyatro organizasyonuyla sahnelenecek.
130 liradan biletleri satılan oyunu Ebru Tuncel yazdı, Dilek Uluer yönetti. Sahnede ise Dilek Uluer, Hakan Sallı, Rana Sütemen canlandıracak.
Oyunun konusu ise şöyle: “Altın bilezik çalmak için girdiğiniz evde, kalp hırsızlığı ile itham edilseniz ne yaparsınız ?
Ya da kızlarına fazla müsamaha göstermiş bir baba yerine koyulsaydınız!!!
Peki ya o rengarenk bilezikler, makyaj malzemeleri, gelinlik sizin üzerinizde denenseydi !!!
Yaman bir çelişki yaşamakta Yaman.
Komedi de burada başlıyor. Hemde yalnızlığın komedisi...
Evde tek başına yalnızlığa ve anılara gömülmüş bir kadın. Siz hiç yalnız kaldınız mı? Ya da bir gün yalnız kalacağınızı hiç düşündünüz mü?
Yaşam mücadelesi içinde kaybolmuş çareyi hırsızlıkta bulmuş bir adam. Hiç çaresizliklerimizi düşündük mü? Bir gün başımıza neler geleceğini bilmeden yaşarken hatta çaresizliği deneyimlememiş iken!!!
Biraz duyarlı biraz meraklı komşu kadın. İyi ki duyarlı dediğimiz olmaz mı?  Ya duyarsız insanlar olsa etrafımızda!!  Ya sadece meraklı olanlar ile aynı havayı teneffüs ediyor olsak !!”

Ortadaki Oyun
Usta sanatçılar Altan Erkekli ve Veysel Diker yepyeni iki kişilik oyunuyla 15 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde
tiyatroseverlerle buluşuyor.  120 dakikalık,  iki perdelik komedi “Ortadaki Oyun”u Veysel Diker yazıp yönetti. Ouyncu kadrosunda ise yine Veysel Diker ve Altan Erkekli var. Oyunun biletleri 250 liradan satılıyor.
Ritim Yapım etiketiyle seyirci karşısına çıkacak olan oyun, günümüz Türk Tiyatrosu’nun temellerini oluşturan orta oyunu geleneği anlatım biçimini genel olarak baz alan, yine o döneme ait müzikal ve sanat müziği parçalarının aralara serpiştirilmiş bir şekilde sahneye uyarlandığı müzikli hicivli bir güldürü.
Orta oyunu geleneğinin usta isimleri Altan Erkekli ve Veysel Diker’in muhteşem performansıyla sahnelenen Ortadaki Oyun, izleyenleri güldürürken düşündürmeye geliyor. Söz ve müziğin bambaşka bir atmosferde iç içe geçtiği bu muhteşem güldürüyü kaçırmayın!
Rüya Takımı Müzikali
Pedagog Onaylı&Yeni Nesil Müzikal ÇocukTiyatrosu Rüya Takımı Müzikali 18 Mayıs Cumartesi günü 13.00’te Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde sahnelenecek. Çocuk gelişiminde uzman eğitim kadrosuyla hazırlanmış , pedagog Duygu Çataltaş Sıpçıķoğlu tarafından onaylanan , kitap sevgisi ve bireysel farklılıklar üzerine vurgu yapan bu eğlenceli oyuna hepiniz davetlisiniz…

Mymoon Sanat organziasyonuyla çocuklar ile buluşacak olan müzikalin konusu ise şöyle: Kitaplarla arası çok da iyi olmayan Berna , Rüya Takımı kitabını okurken kendini biranda Kelebek Bella olarak , Festival’in ve Eğlencenin tam da içinde bulur…Panda Boby, Kaplan Alex ve Sincap Marko ile aralarında unutulmaz bir dostluk başlar…
Sizler de Kelebek Bella’nın Macerasını kaçırmak istemiyorsanız yerlerinizi şimdiden ayırın…Biletler internet üzerinde 150 lira.

Kaynak: Özge Ebecek