Çerkezköy Belediye Meclisi’nin aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapıldı.
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantının ilk oturumunda MHP Meclis Üyesi Habip Çelik’in kasım ayı Meclis toplantısında verdiği önergede Pınarça Dere kenarındaki parka isim verilmesi konusu görüşülerek, söz konusu gündem maddesinin yeniden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

DÜĞÜN SALONU ÜCRETLERİ BELİRLENECEK
Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün 15.11.2023 gün ve 76380 sayılı düğün salonu ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek, söz konusu gündem maddesi Tarife Komisyonu’na havale edildi. Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.11.2023 gün ve 77133 sayılı Çerkezköy 3. Etap 2. Kısım Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin Uygulama İmar Plan değişikliğine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı inceleme raporu konulu yazısı görüşülerek, o da incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Çerkezköy Belediyesinin faaliyet raporu kabul edildi Çerkezköy Belediyesinin faaliyet raporu kabul edildi

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ
Ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.11.2023 gün ve 77184 sayılı Veliköy Mahallesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na yer tayini konusu görüşülerek, yer tahsisi ve diğer işlemler için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İLAVE GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis gündemine sonradan ilave edilen 7 Belediye hissesi satışı incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na İstasyon, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Fevzipaşa mahallelerinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin kira artışlarının yeniden belirlenmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na ve Kızılpınar Atatürk Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına yapılan itirazların görüşülüp karara bağlanması ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Kaynak: Abdullah Yalçın