CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Candan Yüceer’in, belediyenin internet sayfasında yer alan öz geçmişi, “1973 yılında doğan Candan Yüceer, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı” ifadeleriyle başlıyor. 
Öz geçmişinin tamamında ise Malatya Hekimhan’da doğduğuna ilişkin hiçbir ifade yer almıyor. 
Candan Hanım belediye başkan adayı gösterildiğinde bazı çevreler kendisini Tekirdağlı olmadığı için “yanlış aday” olarak değerlendirmişlerdi. Hatta bu yorumlarını acımasızca daha da ileriye götürerek “Belediyeye yabancıları  dolduracak” demişlerdi. 
Candan Yüceer, tüm bu eleştirilere kulaklarını kapatıp sahaya indi. Tekirdağ il genelinde yaşayan Türk, Kürt, Roman, Çerkez, sünni, alevi demeden herkesin kapısını çalıp destek istedi, “herkesin belediye başkanı” olacağının sözünü verdi. 
Romanlarla oynadığı sahne ise seçimin en renkli görüntülerinin arasında ilk sırada yer aldı. 
Candan Hanım’ın herkesi kucaklayan yapısı, insan ve parti ayrımı yapmadan herkese hizmet götüreceği fikrini oluşturdu.  
Yalnız şunu merak ediyorum. Öz geçmişinde Malatya'da doğduğuna dair bir ifade yer almaması, bazı kesimlerin yaptığı bu çağ dışı eleştiriden mi kaynaklanıyor. Eğer bundan kaynaklanıyorsa Candan Hanım bence hata yapıyor. Bu çağ dışı yaklaşımlarda bulunanlara pirim vermemeli. 
Artık günümüz dünyasında memleketlerin, ırkların, dinlerin, dillerin değil, bilimin, aklın, liyakatin, sevgi ve hoş görünün kabul gördüğü bir yaklaşımın ortaya konulması gerekiyor. 
Bence Candan Hanım söz konusu bu tarz yaklaşımlara kulağını kapatıp işine odaklanmalı. En güzel cevabı da bu şekilde vereceğine inanıyorum