Yerel yönetimlerin, kar yağışında süreci yönetememesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Candan Yüceer’i açıklaması, Süleymanpaşa ve Muratlı ilçelerinde başkan adaylarına ilişkin ön seçim kararı alınması en çok tartışılan konular arasında yer aldı.
5 yıl önce şehri kalkındırma ve yönetim vaadinde bulunarak seçilenler, meteorolojinin günler öncesinden gerçekleştir-diği uyarılara, bilimsel verilere gözlerini yuman, kulaklarını kapatan yerel idareler, kar yağışında şehri, kara teslim etti.
9 Ocak Salı günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde şehirdeki trafiği olumsuz yönde etki- lerken, okullar ise öğleden sonra tatil edildi. 
Son anda alınan yarım günlük okul tatili kararında çalışan veliler, çocuklarını bırakacak, emanet edecek yer ararken, akşam saatlerinde şehrin ana giriş yollarında oluşan buzlanma nedeniyle de birçok araç trafikte ol-dukça zorlandı.
Şehrin merkez ilçesi Süleymanpaşa’da İstanbul istikametindeki ana giriş yolunda dahi akşam saatlerinde küçük araçların yanı sıra kamyon ve tır gibi büyük araçların da seyir halinde zorlanması, kayması nedeniyle gözler, sorumlulara çevrildi. Basit bir kar  yağışında dahi şehrin ana giriş yolu nasıl böyle olabilirdi soruları yükseldi… Kar yağışının ardından üç gün geçmesine rağmen ana yolların, caddelerin buzdan yürünecek durumda olmaması, vatandaşların, esnafın kendi imkanlarıyla kaldırımları, yolları açmaya çalışması, şehrin kalbi olan çarşıda kaldırımlarda yürümeye çalışan, düşüp yaralanan ve hastaneye sevk edilen vatandaşların olması AK Parti, CHP fark etmeksizin il ve ilçe belediyelerinin yönetim ve hizmet zafiyetini gözler önüne serdi.
Valiliğin okulların tatil edilme sürecine ilişkin, parça parça karar alıp, duyuruda bulunması da ayrı bir durumdu. Kar yağışının sabah saatlerinde başladığı 9 Ocak Salı günü, Süleymanpaşa’da öğleden sonra, Malkara’da ise öğleden sonra ve 10 Ocak Çarşamba günü bir gün olmak üzere tatil ilan edildiği duyurulurken, gecenin ilerleyen saatlerinde  Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu’da, Şarköy’de ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere bir gün tatil ilan edildiği açıklandı. Üçüncü duyuruda, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde, dördüncü duyuruda ise Çorlu ilçesinde tatil ilan edildiği bildirildi… 4 duyuru ile parça parça,  bir iki saat içerisinde durum bildirildi. 11 Ocak Perşembe günü de yani kar yağışının ardından geçen üçüncü günde de Süleymanpaşa’da tatil ilan edilirken, Malkara ve Şarköy’de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere tatil olacağı duyuruldu. 
Malkara’da şehir içinde ve Çorlu gibi tatil ilan edilmeyen ilçelerde ise vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Erimeyen ve temizlenmeyen buzlar nedeniyle öğrencilerin oldukça zorlanacağına ilişkin şikayetler yükseldi… Genel olarak kritik yapılıp, değerlendirmeler kapsamında karar alınmıştır elbette. Fakat; Sayın Valimiz, meteoroloji uyarılarına rağmen şehirdeki genel durumun ve yerel yönetimler tarafından sürecin bu boyutta yönetilemeyeceği ihtimalini düşünemediği için böyle bir süreç yaşanmış olabilir…
Yine bir yerel seçim öncesi, yönetim yarışlarının olduğu süreçte yaşanan bu durum, aslında birçok şeyi de anlatıyor. 5 yıl önce yönetime seçilmek için vaatlerde bulunanların, en küçük bir doğal süreçte, parti fark etmeksizin şehri nasıl mağdur ettiğine tanık olundu. Tekirdağ artık vizyoner, iyi ekiplerle, planlı ve kaliteli bir kent yaşamı istiyor. 
Bu kapsamda da seçimlerdeki adaylar ve şehrin kime teslim edileceği merak konusu… Partilerin adaylarını ve ekiplerini belirlemede ki temel kıstasları oldukça önemli. Vatandaşların talepleri, kamuoyu yoklaması göz önüne alınarak ya da merkezi yönetimlerin isteğine göre adayların belirlenmesi de seçime yön verecek adımlar arasında.
Aday adayları açıklanmasına rağmen uzun süredir adayların belirlenmemesi nedeniyle dengeler konusunda muğlakta kalındığı dile getirilirken, geçtiğimiz günlerde CHP kanadından beklenen açıklama geldi. Cumhuriyet Halk Partisi, büyükşehir belediye başkan adayı olarak geçmiş dönem milletvekilliği görevinde bulunan Candan Yüceer’i belirledi. 
CHP kurultayında, Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle birlikte onu destekleyen Yüceer’in  de belediye başkan adaylığında şansının yüksek olacağı dile getirilen görüşler arasındaydı. 
Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Candan Yüceer arasında, parti meclisi Candan Yüceer’i tercih etmiş…
Anketlerde ise Vahap Akay’ın önde olmasına ve örgütün büyük bir kısmının Akay’ı desteklemesine rağmen Yüceer’in aday olarak belirlenmesinin parti içerisinde tep- kiyle karşılandığı belirtiliyor. 
Parti içerisindeki çekişmeler, tartışmalar seçim sürecini oldukça fazla etkileyecek gibi duruyor. 
Milletvekilliği sürecinde Tekirdağ’a ilişkin sorunları meclis kürsüsünden dile getiren Yüceer için belediye başkan adaylığı süreci biraz zorlu geçebilir. 
Özellikle eşinin ortağı olduğu özel hastanede kanser hastalarından ilaç ve bıçak parası adı altında para talep edilmesine ve yolsuzluk iddiaları ile henüz sonuçlanmamış mahkeme süreçlerine ilişkin durum, rakip partiler tarafından ve kendi partilileri tarafından üstü kapalı şekilde kullanılabilir. Seçim süreçlerinde her şeye tanık olunabiliyor. 
Vatandaşın istediği ise bu tartışmaların ve çekişmelerin arasında Tekirdağ’a gerçekten hizmet edecek ve değer verecek yöneticilere kavuşmak….
Millet gerçek bir hizmet bekliyor.