Trafikte kurallara uyulmaması ya da dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalarda, binlerce yaralanma ve ölüm gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Şişli’de taksideki yolcunun açtığı kapıya çarparak yere düşen ve karşı yönden gelen minibüsün de çarpmasıyla ağır yaralanan ve tedavi gören motokurye Oğuzhan Gezer yaşamını yitirdi.  
Özellikle motosikletlerde kask, dizlik gibi koruma ekipmanları olsa dahi risk oranı çok daha yüksek...
Taksinin uygun olmayan yerde durması, yolcunun trafikte tehlike oluşturacak şekilde kontrolsüzce sol kapıyı açması, motor sürücüsünün o kadar yakın mesafeden hızlı geçmesi, minibüsün dönüş mesafesinin taksiyle çok yakın olması göz göre göre kaza olmasına neden olan etkenler arasında.
Maalesef trafikte her gün her an yaşanan dikkatsizlik ve kurullara uygun hareket edilmemesi, herkesin acelesi olduğu gerekçesiyle kimseye yol verip, tolerans göstermemesi ciddi yaralanmalara veya ölümlere neden olan kazaları beraberinde getiriyor.
Özellikle paket servisinde siparişi hızlı teslim etme baskısı, motokuryelerin üzerinde ayrı bir mobinge neden olurken, bu mesleğin yapılmasına ilişkin belli standartların, eğitimin, mesleki yeterlilik belgesinin olmaması da ele alınması gereken ve eksikliklerle dolu başka bir konu...
Kurye Hakları Derneği’nin Motokurye Ölümleri Raporu’na göre; 2020 yılında  Türkiye genelinde 30,  2022 yılında 58,  2023 yılında ise 68 motokurye hayatını kaybetti.
Ölüm, dikkatsizlikler, kuralsızlıklar çerçevesinde kolayca kaybedebilecek basit bir şey olmamalı... Hem kural ve yasa koyucular, yöneticiler hem de araç kullananlar gerekli önlemleri alarak riski en aza düşürmelidir.