Süleymanpaşa Millet Bahçesi, Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak’ın katılımıyla hizmete açıldı. 2019 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkan adaylığı sürecinde Cüneyt Yüksel’in vaatlerinin arasında yer alan ve belediye hizmeti olarak sunulsa dahi iktidar yatırımı olan proje,  5. Yılın sonunda Süleymanpaşalıların hizmetine açıldı. 
Cüneyt Yüksel’in seçim vaadi olan projenin açılış davetiyesinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak Hüseyin Uzunlar adı yer alırken, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığından istifası talep edilen ve görevden ayrılan Yüksel, Cumhur İttifakı’nın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açılış töreninde yerini aldı. 

Belediye hizmeti olarak sunulan, açılışını ise Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak’ın yaptığı projenin, iki hafta önce şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmaması ise oldukça dikkat çekti.
Tamamlanmayan, küçük eksiklikleri olan projelerin açılışlarını dahi yapan Erdoğan’ın, söz konusu projenin açılışını yapmaması merak uyandırırken,  öte yandan Süleymanpaşa’da yapılmaya çalışılan ve millet bahçesi adı verilen projenin,  konum ve içerik olarak diğer şehirlerde ki  millet bahçelerine göre zayıf olduğu görülüyor.
TESKİ’ye ait arıtma tesisi ile büyük siloların  ve Ceyport  limanının tam ortasında yer alan sosyal yaşam alanının, konum olarak ne kadar doğru olduğu sorgulanması gereken önemli  detaylardan bir tanesi. Bir tarafta, TESKİ’nin arıtma tesisinden belli zamanlarda açığa çıkan koku, diğer yanda sürekli genişlemeye çalışan limanın, rutin işleyişi kapsamında açığa çıkan gürültü ve limana giden yüklü tırların, kamyonların kullandığı gidiş ve dönüş olmak üzere sadece iki şeridin yer aldığı bir yolu olan alana böyle bir proje  yapılması, bölgenin dinamikleri düşünüldüğünde ne kadar nitelikli ve uzun vadeli olabilir sorusunu akıllara getiriyor.
Doğru düzenleme ve planlama ile yapılmayan birçok proje, atıl kalıyor ya da tekrar dönüştürülüyor, ciddi ve büyük tadilatlar geçiriyor, başka bir projeye dönüştürülebiliyor. Burada olan yine vatandaşa ve vatandaşa hizmet için ayrılan kaynakların etkin kullanılmamasına oluyor. Bunların  yanı sıra kamusal alanın dışında, farklı amaçlarla değerlendirilme ihtimali de bir kenarda yer alıyor.
Öte yandan, bir süre halkı ve yargı kararlarını dinlemeden yasa dışı şekilde Süleymanpaşa sahilini dolduran Ceyport limanının  ilerleyen süreçte  genişleme ihtimali kapsamında, “yanı başında yer alan millet bahçesi, riske  girer mi?”  düşüncesi de ne yazık ki oluşuyor. Kamu yararı ön planda tutularak, kalıcı şekilde Süleymanpaşalıların olması için mi yapıldı  yoksa dönemin koşul ve şartlarına göre şekil mi değiştirecek bunu zamanla göreceğiz.