19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün süren Tek Genç Fest birbirinden hareketli etkinliklere sahne oldu. Düzenlenen Edis konserinde ise sokak lambalarının kapatılmaması krize neden oldu. Organizasyona ilişkin aksaklık, belediye yönetimi tarafından işçiye mal edilirken, Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı görevine yeni atanan Nilüfer Ayça Albayraktar bir skandala imza attı.
Festivalin ilk gecesi saat 21.30’da sahneye çıkması planlanan Edis, sahne önündeki sokak lambalarının gösterisini bozacağı gerekçesiyle sahneye 25 dakika geç çıktı.
Organizatörler, belediye yetkilerine sahne önündeki sokak lambalarının açık olması nedeniyle, Edis’in konsere başlayamadığı bilgisini verirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı görevine yeni atanan Nilüfer Ayça Albayraktar’ın sözleri geceye damga vurdu.
Görevliye ulaşıldığını, birkaç dakika içerisinde organizasyona ilişkin aksaklığın giderileceğini belirten Albayraktar’ın, “2-3 dakika içerisinde kapatacak. Yarın da işten atılacak” sözleri dikkati çekti.
Sokak lambalarının kapatılmasının ardından, ışık gösterileri ile sahneye çıkan Edis, hareketli ve sevilen şarkılarını Tekirdağlılara seslendirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Albayraktar ile birlikte Edis’in sahneye çıkmaması çok tartışıldı. 

Edis, sonuçta sahne sanatçısı ve gösterisi için böyle bir talepte bulunması normal. Kendi açısından işini en iyi şekilde yaparak, gösterisini sunmayı hedefleyebilir. Bu tarz organizasyonlar da daha önceden planlanma yapılarak ve bilgi verilerek, talepler aktarılır. Sahneyi hazırlamak, kontrol ederek, her şeyin tam olduğunu denetlemek ise bir aksaklıkta işçiyi hedef gösteren Daire Başkanının görevidir. Fakat kendisi de o koltuğun hakkını veremedi…

19 Mayıs’ın coşkuyla kutlanması için iki gün boyunca gerçekleşen festivali, tek bir cümlesi ile gölgede bıraktı. 

Bulunduğu konumun ağırlığının farkında olmadan, kriz anında sergilenen tavır, liyakatin, üslubun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Küçük bir aksaklıkta işçi elbette işten çıkarılmaz ama yönetici statüsündeki birinin bu tavrı nedeniyle görevinden ayrılması gerekir. Kriz yönetimi sırasında takındığı tavır ve söylemler, bulunduğu koltuğu taşıyamadığının göstergesi…