Tekirdağ Ticaret Odasının (TSO) 2023 yılı son meclis toplantısı, TSO Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında yapıldı. 
Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Dilek ve temenniler kısmında konuşan Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Pençe – Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. 

“EKONOMİK KOŞULLAR ZORLAŞACAK”

Bahar Türküleri kulakların pasını silecek Bahar Türküleri kulakların pasını silecek

Günay,  şöyle devam etti:
“Değerli meclis üyelerimiz, 2023 yılını farklılıkların yaşandığı ve tüm dünyanın etkilendiği, dolayısıyla ülkemizin de olumsuzluklardan geçtiği bir yıl olarak  tamamlayacağız. Yılın son meclis toplantısını gerçekleştirerek gündem maddelerini karara bağladık. 2023 yılı için tüm arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kovit süreci sonrası 2023 yılı halen devam etmekte olan Rusya – Ukrayna savaşı ve İsrail - Filistin savaşı (vahşeti) ile sürecin olumsuzluklarının hissedildiği bir yıl olarak hafızalardan çıkmayacaktır. Ülke olarak tüm bu olumsuzluklara rağmen bir genel seçim süreci yaşadık. 2024 Mart ayı yerel seçimlerinde de ekonomik koşulların zorluklarına rağmen seçim yaşayacağız. Döviz, kur, enflasyon, faiz gibi ekonominin parametreleri iş hayatında sıkıntı yaşatan koşullardır. Bunların yaşanması, hayat pahalılığı, maliyet hesaplarının öngörülememesi, yatırım ve iş yapma kabiliyetimizi kısıtlamaktadır. Diğer taraftan enerji maliyetleri, insan kaynağı, istihdam maliyetleri, vergi konuları gibi birçok konu özel sektörü zorlamaya başladı. Özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan gündem, 2024 yılında da ekonomik koşullarımızı zorlaştıracak gibi gözüküyor.”

“ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Güney, Tekirdağ TSO olarak her şeye rağmen reel sektör temsilcileri olarak enseyi karartmadan, şehri,
bölgeyi ülkenin ekonomik ve ticareti hayatına katkı sunmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 
Öncelikli sorun olan enflasyonla mücadele, fiyat ve finansal istikrarın sağlanmasını temenni ettiklerini aktaran Günay, şunları kaydetti:

“Pek çok açıdan zorlu geçen bir yılı geride bırakıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların zorluğunda
ekonominin bel kemiği reel sektörün paydaşları olarak üretmeye, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bizler
elçiyiz ve asli görevimiz üyelerimizin üretim yapabilme gücünü beslemek ve güçlendirmektir. Üyelerimizden
gelen talepleri başta TOBB Başkanımız olmak üzere her platformda dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda 2024 yılında da Tekirdağ TSO olarak öncelikle üyelerimize, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamanın gayretini vereceğiz. 2024 yılının üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için iyi dileklerimizin yaşanacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: Özge Ebecek