Bahar Türküleri kulakların pasını silecek Bahar Türküleri kulakların pasını silecek

Yarışma kapsamında Tekirdağ’da edebi ve görsel kategoride ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde il birincilerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. 
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Tekirdağ Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda gerçekleştirilen yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amaçlanıyor.
Dereceye giren öğrenciler ve eserleri Türkiye Finallerinde Tekirdağ’ı temsil edecek.
Bu kapsamda Tekirdağ’da yarışmaya katılan öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucunda;
İlkokullar Kategorisi Edebi Eser İl Birincisi 
Yağmur Azra Kütük - Atakent İlkokulu 
Ortaokullar Kategorisi Edebi Eser İl Birincisi 
Nisa Ecrin Kuru - 75. Yıl Ortaokulu
Lise Kategorisi Edebi Eser İl Birincisi 
Meleksu Öz - Mimar Sinan Anadolu Lisesi
İlkokullar Kategorisi Görsel Eser İl Birincisi 
Nil Tosun - Şehit Hamza Çavuş İlkokulu 
Ortaokullar Kategorisi Görsel Eser İl Birincisi 
Bilal Aydoğdu - Nurullah Narin Ortaokulu
Lise Kategorisi Görsel Eser İl Birincisi 
Zehra Kızılgedik - Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.
Değerlendirme sonucunda başarılı olan öğrencilere ödül vermek üzere düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Sonrasında programın açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Görsel eserde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından edebi eser yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerini okuması sonrasında edebi eser yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dinçer Dönmez tarafından verildi.
Tören toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

Kaynak: Özge Ebecek