Çerkezköy Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde “Veda” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. İki perdelik oyunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Gizem Tuna ve vatandaşlar izledi. 
Usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli sahne performansı ile beğeni topladı. 

Akay, ünlü yazar Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından Nedim Saban tarafından sahneye uyarlanan oyunu büyük bir beğeni ile izlediklerini söyledi. 
 Başta ünlü tiyatro sanatçısı Nevra Serezli olmak üzere tüm ekibe böyle güzel bir oyunu Çerkezköy halkı ile buluşturdukları için teşekkür eden Akay, “Çerkezköylü hemşehrilerime de bizi kültür ve sanat etkinliklerinde hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
10 yıl boyunca Çerkezköy’de kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık verdiklerini aktaran Akay, “Göreve başladığımız 2014 yılından bu yana Çerkezköy’de kültürel ve sanatsal aktivitelere ağırlık verdik. Bu süreçti yüzlerce tiyatro oyununu, sanatçıyı hemşerilerimizle buluşturduk. İnşallah bu aktivitelerimiz yeni dönemde artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Mezarlıklardaki çiçekler belediyeden Mezarlıklardaki çiçekler belediyeden

OYUNUN ÖZETİ
İki perdelik oyunda, usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, alışılmamış bir deli saraylı kompozisyonuyla öne çıkıyor. Genç oyuncu Leyla Feray da, yasak bir aşkın kahramanı olarak öne çıkıyor. Fatih Gülnar'ın bir Cumhuriyet aydını, Aziz Sarvan'ın, Kulin'in dedesi Ahmet Reşat'a hayat verdiği otobiyografik roman, yazarın Osmanlı'nın son maliye nazırı olan dedesinin öyküsünü, Kurtuluş Savaşı yılları ve Cumhuriyet'in kuruluşunu sımsıcak bir konak ve aşk hikayesi olarak anlatıyor. 
Eylül Gürcan ve Ayşe Ayter gibi ödüllü tasarımcıların imza attığı oyunda, ayrıca Meral Asiltürk, Alişan Özkan, Zeynep Sevi Yılmaz, Gizem Nur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu rol alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi