Bu yaz “sineksiz” geçecek Bu yaz “sineksiz” geçecek

Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Genel Kurulu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Trakya Oda - Borsa başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yaptı. 
Günay, şunları kaydetti:
“Bildiğiniz gibi; Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kırklareli illerinde faaliyet gösteren oda ve borsalarımızın ortak olduğu Trakya ABİGEM’in en önemli hedefi, danışmanlık, proje geliştirme ve eğitim faaliyetleri ile bölgemizdeki işletmelerin rekabet gücünün arttırılmasıdır. TOBB’un bir projesi olarak başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan ABİGEM’lerin TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gözünde ayrı bir yeri olduğunu belirtmeliyim. ABİGEM’ler 19 ilimizde faaliyete geçmiş, bugün 7 ilimizde sürdürebilir olmuştur. (Trabzon, Konya, Doğu Marmara, Denizli, Doğu Akdeniz, Trakya ABİGEM) Trakya ABİGEM kurulduğu günden bu yana oda ve borsalara, bölgede yatırım düşünen girişimcilere ve faaliyet gösteren işletmelere yönelik
iş geliştirme danışmanlığı da sunmaktadır.”
Günay, şu bilgileri verdi:
 “95 adet Kalkınma Ajansı projesi (Yaklaşık 18 milyon TL) 12 adet Avrupa Birliği Projesi (Yaklaşık 4 milyon TL) 73 adet KKYDP projesi üretmiş (yaklaşık 57 milyon TL değerinde hibe kazandırmıştır.) 139 adet KOSGEB Projesi ve (Yaklaşık 4,9 milyon TL hibe ) 3 adet Tübitak Ar-Ge projesi geliştirmiştir. (Yaklaşık 1.6 milyon TL) 31 adet Yatırım Teşvik Belgesi (Yaklaşık 45 milyon TL) bölgedeki oda ve borsalara, faaliyet gösteren işletmelere yönelik kazandırılan toplam kaynak 130 milyon TL’dir. Trakya ABİGEM’in kurucuları olarak kurumlarınızın ve üyelerinizin faaliyetleri ve ihtiyaçlarında ABİGEM’den daha fazla yararlanması ve ABİGEM’in daha fazla üyemiz tarafından tercih edilmesi için bizlerinde gerekli gayreti göstermemiz gerektiğini belirtmek isterim.”
Toplantıda, 2022 yılı faaliyetleri ve gelişmeleri değerlendirildi.

Kaynak: Özge Ebecek