Cüneyt Yüksel, Çerkezköy ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yüksel, burada yaptığı açıklamada, Çerkezköy’de kendisini evinde hissettiğini söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olması için Çerkezköylülerden destek isteyen Yüksel, “Anketlerde anlaşılan 11 ilçemizde yaşayan yaklaşık 1 milyon 250 bin hemşehrimiz bize sahip çıkmışlar. Mevla’m hepsinden razı olsun. Seçilirsek 1 Nisan’dan itibaren onların bu güvenini boşa çıkartmayacağımın sözünü veriyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerde bulunan Yüksel, şöyle devam etti: “Aday olarak sahaya indiğimiz günden beri  projelerimizi hazırlamıştık. Daha da öncesine gittiğimizde, hem belediye başkanlığı dönemimde hem de il başkanlığı dönemimde maalesef son 10 yıl içerisinde büyükşehir belediyesinin 11 ilçede belediye organizasyonu kuramadığını, büyükşehrin nimetlerini hemşerilerimize hissettiremediğini hissettik. Bazı ilçelerimiz biz il olalım diye söylemlerde bulunuyordu. Çünkü bugün itibarıyla TESKİ ile 10 milyar gibi devasa bütçesi olan bir belediyenin birçok mahallesinde örneğin Kızılpınar’da alt yapıdan mı bahsedelim, suların üçüncü kata çıkmadığından mı bahsedelim, çamur gibi akan sularından mı bahsedelim, sürekli patlayan sularından mı bahsedelim anlatacak çok şey var. Büyükşehir belediyesi maalesef ilçe belediyelerinle koordine olamadığı için belediye hizmetlerinde çok büyük aksaklıklar var. Maalesef ki büyükşehir olmanın nimetlerinden faydalanamamış bir Tekirdağ ile karşı karşıyayız.”

MİLLETİN PARASI SOKAĞA DÖKÜLÜYOR

Yüksel, 1 Nisan’dan itibaren şehirdeki tüm sorunları ortadan kaldıracak bir iradeyi ortaya koymak istediğini dile getirdi. Çerkezköy’de ulaşım, alt yapı, hava kirliliği gibi birçok sorunun bulunduğunu belirten Yüksel, şöyle konuştu: “Sorunların yüzde 70’e yakınının Büyükşehir Belediyesinin ilçelerden kopuk olmasından kaynaklı olduğunun da farkındayız. Dün akşam Çorlu ilçemizde muhtarlarımızla buluştuk. Ben belediye başkanlığımda yaşadığım sorunların birebirini Çerkezköy’de, Kapaklı’da, Saray’da, Malkara’da, Hayrabolu’da, Şarköy’de, Ereğli’de de yaşandığını görüyorum. Büyükşehrin 11 ilçede koordine olamadığını görüyoruz, buna şahit oluyoruz. Ben 4 yıldan fazla Süleymanpaşa Belediye Başkanı olduğum süreçte, 4 yılda 2 buçuk milyon metrekare yol yapmışız. Önceki belediyede 800 metrekare yol yapılmış. Ben ekibimle birlikte sahaya indiğimde 4 yılda 2 buçuk milyon metrekare yol yapmışım. Düşünün kaç katı daha fazla. Ama ne oldu siz yol yapıyorsunuz arkasında patlaklar yüzünden yolu tekrar kazıyorlar siz tekrar yama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kazılıyor yapılıyor, kazılıyor yapılıyor milletin parası sokağa dökülüyor.” 

Cüneyt Yüksel, seçim kampanyası sürecinde ilçelerin sorunlarına değineceğini ifade etti. Ancak Kızılpınar Mahallesi’ne ayrı bir parantez açan Yüksel, “3 ilçemizden daha büyük hale gelmiş Kızılpınar’ın sokaklarında yaşanan sorunu hepimiz biliyoruz. Alt yapısıyla ilgili, caddeleriyle ilgili sorunları hepimiz biliyoruz. Aydınlatılamamış, düzenlenememiş caddeleri hepimiz biliyoruz. Bunların çoğu büyükşehrin sorumluluğunda. Bu gün Hayrabolu’nun nüfusuna bakalım, Malkara’nın nüfusuna bakalım Kızılpınar’ın nüfusuna bakalım. Veliköy öksüz, yetim kalmış. Bunu hepimiz görüyoruz. 2’inci kattaki insanın suyunu yukarıya çıkaramadığı bir dönemde, muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi koyan bir anlayışla karşı karşıya kalmadığımızı, sadece her şeyin sözde kaldığını görüyoruz” dedi.

“ULAŞIM SORUNU VAR”

Süleymanpaşa’dan Çerkezköy’e binlerce kişinin çalışmak için geldiğini aktaran Yüksel, şunları kaydetti: “Sadece buraya değil Kapaklı’ya Çorlu’ya da geliyor. İlçeler arası ulaşım koordinasyonunda da çok büyük sıkıntılar var. Süleymanpaşa’dan sabah 8’de işbaşı yapacak vatandaşlar, saat 5’te evden çıkmak zorunda kalıyor. Saat beş buçukta servise binecek, günün beş saati yollarda geçiyor. İlin merkeziyle Çerkezköy merkezi, Kapaklı merkezi arasında bir ulaşım sorunu olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız sosyal anlamda, aktivite anlamında çok dışarda kaldı. Büyükşehir belediyesinin yatırımlarını hissedemediği bir kent, kadın yaşam merkezleri, gençlik merkezleri, kreşler, düğün salonları daha birçok şey ekleyebiliriz.” 

Cüneyt Yüksel, “Tekirdağ birçok kimliği içinde barındıran turizm, sanayi, tarım gibi…  Ama maalesef bu kimlikleri ön plana çıkartamayan bir il konumunda. Maalesef biz kimlikleri olan ama kimlikleriyle ön plana çıkamayan, insanlarımızın aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanların çok az olması, yeşil alanların az olması birçok sıkıntıları peşinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

Yüksel, çocuklar ve gençler için projeler üreteceklerini dile getirdi.

“Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkamayan bir yerel yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” diyen Yüksel, şunları kaydetti:
“Son 15 gün önce üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için 20 biniş hakkı veriyoruz dediler. Biz bunu son 3 yıldır zaten veriyoruz. Yani biz çocuklarımızı 0-36, 36-72 ve ondan sonra ilkokul, ortaokul ve lise döneminde çocukları sahipsiz bırakmayan bir anlayışla geliyoruz. Sonra da üniversiteyle ilgili çalışmalarında onlara çok büyük destek olacak büyükşehir anlayışıyla geliyoruz. Bu gün detaya girmeyeceğim ama hem ilkokula hem ortaokula hem liseye giden gençlerimiz hayata çok başka açılardan bakabilecek kabiliyete kavuşacak. Çerkezköy’de bunun eksikliğini çok hissediyoruz. İnşallah yaklaşık 15 gün, belki sürmeyebilir ilçe belediye başkan adaylarımızın açıklanma tarihine bağlı kampanya açıkladığımda her birinin Allah razı olsun diyeceği çok güzel müjdelerle geliyoruz. Üzerinizden çok fazla yük alacağız. Bazı şeyleri ilçe belediyelerine bırakmayacağız. Belediye başkanlığı dönemimde bunun yalnızlığını çok fazla hissettim. Bugün Ak Partili belediyede de CHP’li belediyede de bunun eksikliğini hissettik. Büyükşehrin varlığını, desteğini göremedik.”

“ÖNEMLİ PROJELER HAZIRLAYACAĞIZ”

Yüksel, şu değerlendirmelerde bulundu: “Hem Cumhur İttifakı’nın bir üyesi olarak, hem de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok ciddi projelerle geliyoruz. Alt yapı ve ulaşımdaki sorunların çok daha üzerinde projeler açıklayacağız. İlçelerin bağlantısıyla ilgili açıklama yaptığımızda bunlar yapılabilir mi diyeceksiniz. Ben de size zaten örnekleri var Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz diyeceğim. İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor. Tekirdağ’ın 10 yılı ‘bakarız’ ile geçti. Artık ‘yaparız’a başlıyoruz. Laf üretmeyeceğiz, proje üreteceğiz. Değişim, gelişim ve dönüşümle birlikte inşallah Çerkezköy’ü ve 11 ilçemizi kalkındıracağız. Bunu da el ele birlikte yapacağız.”

“TÜM İLÇELERDE AYNI SORUN VAR”

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “11 ilçenin 11’ine de pozitif ayrımcılık olacak. Tüm ilçelerde aynı sorun var. Patlak, çatlak, yol bozuk, ana caddeler ışıksız, karanlık, güvenlik riski. Ben projelerimizi açıklamak için ilçe başkan adaylarımızın belli olmasını bekliyorum ama Allah nasip ederse hangi park kime ait olursa olsun, ister ilçe belediyesinin olsun, ister Büyükşehir Belediyesinin olsun artık cep telefonunuzdan çocuğunuzu parkta oynarken izleyebileceksiniz. Siz eğer ki bu işe gönül verdiyseniz milletin bütün sorunlarına en ince ayrıntısına kadar girmek zorundayız.”

“SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Yüksel, Tekirdağ’da su sorunu yaşandığını ve bu sorunu çözeceklerini vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu: “Süleymanpaşa’da mahallelerimize özel arıtılmış memba suyu çeşmeleri koyduk. Çünkü ben suya müdahale edemiyorum. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan sonra belediye başkanı olduğumuz takdirde 17 ay içerisinde bu sorunu kökten çözeceğiz. Şöyle bir durumla karşı karşıyayız. Bırakın içilebilir suyu, kullanılabilir suya muhtaç durumdayız şu anda. Yer altı suyu bazı bölgelerde 700 metreye kadar düştü. Bu ne demek 10 yıllık bir süreçte biz çölleşmeyle karşı karşıyayız demek. İçme suyunu Allah izin verirse biz zaten çözeceğiz. Biz bizden sonraki nesillere su sorununu ortadan kaldıracak projelerle geliyoruz. Onunda nasıl olacağını açıklayacağız.” 

Ulaşım sorununa da değinen Yüksel, “Ulaşım biz de en büyük sorun olarak çıkıyor karşımıza. Her ilçenin tamamında aynı sorun 1. derecede çıkabilmesi mümkün değil idi mantıklı olarak baktığımızda. Ama maalesef bizim 11 ilçemizin 11’inde de ulaşım büyük sorun. Ulaşım konusu ile ilgilide çok güzel bir proje hazırlıyoruz. Az önce bahsettim. İlçelerin birbirine bağlanması dedim kısa kestim. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Ben her işi en iyi bildiğimi iddia edemem. Bu işi en iyi yapanlar, söylem harici icraat üretenlerle çok ciddi hazırlık içerisindeyiz. Allah nasip ederse sadece hastane yolu değil ilçeler arası ben sahile gideyim bir çay içeyim diyen Çerkezköylü vatandaşımızın rahat rahat gidip dönebilmesi gerekiyor. Bununla ilgili hazırlık yapıyoruz. Şehrin içerisinde de trafiği rahatlatacak bir otopark alanları planlaması yaptık. Bir ilçe belediyesinin kamulaştırma bütçesi maalesef komik derecede küçük.” 

Yüksel, şu değerlendirmelerde bulundu: “Düne kadar otopark konusu büyükşehirdeydi. Yaklaşık 1-1,5 yıl oldu otopark paralarının aktarıldığı. Çerkezköy’ümüzün genişleme alanı kalmadı. Artık iyice boğulmaya başladı. Şehir trafiği de kaldırmamaya başladı. Bu sorun sadece Çerkezköy’de değil. Çorlu’da Süleymanpaşa’da Kapaklı’da da var. Biz Çerkezköy’ün iç trafiğini rahatlatacak çok güzel bir formülle geliyoruz Allah izin verirse. Allah nasip ederse Çerkezköy’ün birçok ana arterini taksim gibi göreceksiniz. İstiklal Caddesi gibi göreceksiniz. Bunu da öyle çok uzak değil yıl sonuna kadar birçok caddeyi toparlayacağız Allah nasip ederse. Milletimiz bize güvenir, inanır bizi göreve getirirse yıl sonuna kadar Çerkezköy’ün birçok caddesinin nasıl toparlandığını, nasıl bir görünüme kavuştuğunu görecekler. Biz Süleymanpaşa’da Hüseyin Pehlivan Caddesi’ni aslında küçük gözükür ama Hükümet Caddesi’nden sahile kadar uzanan ciddi bir yoldur. Biz orayı 20 günde toparlayıp çıktık. Ama nasıl yaptık gece gündüz çalışarak. Esnaf sıkıntı yaşamasın, vatandaş trafik sıkıntısı yaşamasın toparlayıp çıktık. Defalarca Hükümet Caddesi’ni istedik. Orayı toparlayalım diye. Maalesef ne caddeleri alabildik ne sokakları alabildik. Artık bu sorunları bire bir yaşamış bire bir çözümler üretmek için irade ortaya koymuş İnşallah bir Belediye Başkanı kardeşleri olacak. Bir konuyla alakalı çok dalga geçtiler. Espri konusu oldu. Bundan da çekinmiyorum. Benim elime metre almak zoruma gitmiyor. Nereden geldiğimi biliyorum nereye gideceğimi biliyorum. Ben işimin başındayım gerekirse ölçerim. Elime keserde alırım. Yapmadığım iş değil. Sonuçta ben milletime hizmet ediyorum. Milletimden bir tanesi Allah razı olsun derse, Kızılpınar’da bu çocuk bizi çamurdan kurtardı Allah razı olsun dediğinde ben ahretliğimi kurtardım. Başka hiçbir derdim yok. Biz Çerkezköy’de, Kızılpınar’da, Velimeşe’de, Veliköy’de bu konuyla alakalı en ufak bir sıkıntı yaşattırmadan temizleyip çıkacağız. Önce altyapı. Altyapıyı yapmadan yola girdiğimizde milletin parasını sokağa atarsınız. Yeter ki işinizin başında durun o altyapı dediğiniz sorun değil kolay çözülür. Masa başında belediye masa başında şehir yönetilmez.”

"ÇERKEZKÖY’ÜN NÜFUSU SÜLEYMANPAŞA’YA YAKLAŞTI"

Yüksel, şu ifadeleri kullandı: “3,5-4 kilometrelik yolu ben 20 dakikadan önce gidemiyorum. Bu güzargahlarda eğer biz dalçıklarla, köprülü kavşaklarla eğer ki sistemi rotayı düzgün halde hiç durmadan hedefinize gidebileceğiniz hale getiremezsek bu şehrin trafik sorunu çözülemez. Çerkezköy’ün nüfusu Süleymanpaşa’ya yaklaştı. Son verileri de görmedik belki de Süleymanpaşa’yı geçti. Nüfus hızla artıyor. Şehirler ilçeler canlı bir metabolizma gibi. Sürekli büyüyor. Tekirdağ da öyle. Eğer ki siz o metabolizmanın ihtiyaçlarını karşılayacak hamleleri yapmazsanız bir zaman sonra sizi yemeye başlar. Şuan da biz içeriden yenir hale gelmeye başladık. Çerkezköy’ün 10 yıllık bütçesinin 1 yılda kullanan bir Büyükşehirden bahsediyorum. Metroyu tramvayı hepsini geçtim. Sabah servis bekleyen insanların bir otobüs durağı bile yok. Sabahın köründe tir tir titreyip Çerkezköy’e Çorlu’ya gelmek için servis bekleyen insanların ne halde olduğunu bir görseniz. Yetkimiz yok o cadde bize ait değil. Biz otobüs durağı koyamıyoruz. Koyamazsın. Kaza olur bela olur sen sorumlusun. Yetki büyükşehirde. Tekirdağ’da durum galiba şöyle. Biz nasıl olsa kazanırız. Bir şey yapmamıza gerek yok. Nasıl olsa biz kazanırız. Emin olun bu böyle olmayacak. Bunun en büyük örneği Allah bin kere razı olsun. Ben çok büyük bir oy farkını kapatarak Süleymanpaşa’da belediye başkanı seçildim ekibimle birlikte. Gece gündüz demeden ben onları mutlu etmek için çalıştım. Büyükşehir’e rağmen elimizden ne geliyorsa yaptık. Çoğuda herhalde Allah razı olsun demiştir. Tekirdağ’ın 11 ilçesinde ki vatandaşlarımızda bunu söyleyecek. İyi ki biz bu çocuğa oy verdik diyecek. Karşımıza hangi aday çıkarsa çıksın. Herkes benim başımın üstünde tacımdır. Ben kimseyi eleştirmem. Ben yapacaklarımın anlatırım. Ekibimizle birlikte şu ilçede şunu yapacağız. Bize güvenin inanın. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Onların hayalleri bile bizim yaptıklarımıza yetişemez diyeceğimiz çok şey var. Dolaylısıyla inanıyorum ki milletimiz bize güvenecek. Bize bu seçimlerde destek verecek. Artık yeter diyecek. Bir değişim lazım. Değişimle birlikte bir gelişim olsun. Sonrada dönüşüm olsun.” dedi
Tekirdağ’a çok güzel yatırımlar getireceğini vurgulayan Yüksel, “2028’e kadar bir daha seçim yok. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz. Biz Tekirdağ’da çok güzel bir destek alacağımızı düşünüyorum. Tekirdağ ile 11 ilçesine çok büyük yatırımlar geleceğini düşünüyorum. Allah nasip ederse ana sorunun büyük kısmını biz 5 yıl içerisinde çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy TSO, Almanya’da ihracat fırsatlarını araştırdı Çerkezköy TSO, Almanya’da ihracat fırsatlarını araştırdı

trakyagazetesi-“Tekirdağ’ın su ve ulaşım sorununu çözeceğiz”2

Kaynak: Haber Merkezi