Şarköy’ün yolları yeniden döşendi Şarköy’ün yolları yeniden döşendi

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve nice ölümsüz kahramanın vermiş olduğu büyük mücadeleler sonucunda bağımsızlığına kavuşan Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenlerle kutlandı. 
Resmitören ve kutlamalar ile başlayan program, İl Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’nın hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler ile devam etti. Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı, bando gösterisi ve sevilen sanatçı Ali Altay’ın konseri ile Şarköy’de unutulmaz bir gece yaşandı. 
Şarköy Belediyesinin hazırladığı birbirinden güzel etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 
Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir’in katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve ardından resmi kutlama programı gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir dinletisi, halk oyunları ve İl Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tarafından hazırlanan gösteriler ile kutlama programı devam etti. 17 Kasım Şarköy’ün Kurtuluşu ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. 
Akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ve bando gösterisi vatandaşların yoğun katılımı ile büyük bir heyecan içinde gerçekleşti.                                                                                       Kortejin ardından sevilen şarkıları ile sahne alan Ali Altay, söylediği marşlar ve şarkılar ile vatandaşları mest etti. Kurtuluşun 101. yılına özel düzenlenen birbirinden güzel etkinlikler ve konser için Belediye Başkanı Alpay Var’a teşekkürlerini ileten vatandaşlar; ‘’ Kentimizin tarihinde önemli bir yere sahip 17 Kasım Şarköy’ün kurtuluşunu coşkulu bir şekilde kutladık. Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Her şey çok güzeldi’’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Alpay Var, yaptığı konuşmada, bağımsızlığın ve özgürlüğün 101. yılını birlik ve beraberlik içinde kutluyor olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. 
Var, şunları kaydetti:
“Şanlı ecdadımız en zor şartlarda bile vatan savunmasını bırakmamış, toprağımızı ve bayrağımızı canları pahasına korumuştur. 2,5 yıl boyunca düşman esaretinde kalan memleketimiz, verilen zorlu mücadeleler sonucu 17 Kasım 1922’de düşman işgalinden kurtarılarak bağımsızlığına kavuşmuştur. Şarköy’ümüzün tarihinde 101 yıl önce yeni bir sayfa açılarak, kentimizin makûs kaderi bir anda değişmiştir. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu güzel vatanı korumak bizlerin en kutsal görevidir. Bugün Şarköy’ümüzün kurtuluş bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde, bizleri yalnız bırakmayıp, bu gururu bizlerle paylaşan kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şarköy Belediyesi olarak, kentimize daha güzel bir gelecek kurma yolunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek, Şarköy’ümüzü hak ettiği değere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Şarköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü bir kez daha kutluyorum.’’

Kaynak: İlkay Danacılar