Şarköy’de “bebekleri güldüren” proje Şarköy’de “bebekleri güldüren” proje

Şarköy Belediyesi, kent genelinde yaptığı kapsamlı çalışmalar ve dev projeler ile ilçeyi marka bir şehir haline getirirken, sosyal belediyecilik alanında da hız kesmeden sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 
Şarköy’de ikamet eden vatandaşların kente olan aidiyet duygusunu pekiştirecek ve birçok avantajı içinde bulunduracak Şarköy Kart uygulaması vatandaşların kullanımına sunuldu.
Şarköylülük bilincinin gelişimine de büyük katkı sağlayacak kart ile daha fazla avantaj ve daha fazla Şarköy deneyiminin sunulduğu ifade edildi.
Şarköy’de ikamet eden vatandaşlar, Şarköy Belediyesine bağlı iştiraklerden ve anlaşmalı noktalardan belirlenen oranda indirim hakkına sahip oluyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar kayıt altına alınarak, belediyenin sağlamış olduğu sosyal yardımlardan Şarköy Kart aracılığı ile faydalanıyor. 

YEREL EKONOMİYE KATKI
Kentteki yerel işletmelerin ekonomisine de katkı sağlayacak Şarköy Kart’ın, kullanım yelpazesinin zaman içerisinde daha da genişletileceği ifade edildi. Bu sayede vatandaşlar ayrıcalıklarla dolu bir karta kavuşmakla kalmıyor, aynı zamanda kentin gelişmesine de katkı sağlıyor. Ayrıca Şarköy Kart’ın interaktif uygulamalarla entegrasyonu sağlanarak birden fazla opsiyona sahip olacağı belirtildi. 
Şarköy Mobil uygulaması ile vatandaşlar kente dair birçok bilgiye ve Kent Rehberi’ne kolaylıkla ulaşarak, kenti her yönüyle keşfedebilecek. Şarköy Kart, başvuruları Halk Masası (Muhtarlık İletişim Merkezi), Şarköy Zabıta Müdürlüğü ve Mürefte Zabıta noktasından yapılabiliyor.

Belediye Başkanı Alpay Var, yaptığı açıklamada, vatandaşların sosyal yaşantısına pozitif yönde katkı sağlayacak içinde birden fazla
ayrıcalık bandıran Şarköy Kart’ı kullanıma sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Var, şunları kaydetti:
“Şarköy Kart, kentimizde ikamet eden hemşehrilerimize sosyal desteklerden faydalanabilme imkanı sağlarken aynı zamanda belediyemize bağlı iştirakler ile anlaşmalı noktalarda geçerli olacak indirim olanakları sunmaktadır. Hayata geçirdiğimiz Şarköy Kart ile kentteki aidiyet duygusunu pekiştiriyor ve birçok avantajı hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz. Ayrıca Şarköy Mobil uygulaması ile birçok özelliğe interaktif ortamda ulaşabilme olanağı sağlıyoruz. Sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiğimiz projelerle hemşehrilerimize her şeyin en iyisini sunabilmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Şarköy Kart’ın kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.’’

Kaynak: Haber Merkezi