Öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı Öğrencilere polislik mesleği tanıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, daha önceki yıllarda “Namık Kemal Parkı” olarak bilinen bu alanda gerçekleştirdiği değişim sonucunda, birçok vatandaşın severek oturduğu çay bahçesi yıkıldı ve yerine birkaç bank konuldu. 
Süleymanpaşa’nın merkezinde kalan bu alan, yeni proje ile hızla beton bir alana dönüştürüldü, Namık Kemal Parkı’nın adı da Üç Kemaller Parkı olarak değiştirildi.  Günümüzde altı katlı otopark olarak kullanılan meydanda birçok basın açıklaması ve sivil toplum kuruluşunun eylemleri yapılıyor. Konum olarak Tekirdağ Valiliği karşısında olan bu alanda, park olarak da sadece Namık Kemal heykelinin ve bankların olduğu bölüm kullanılıyor.  
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  kısa süre önce meydana kendi isminin de olduğu bir tabela koydurdu. Seçim öncesi yapılan bu düzenleme birçok vatandaştan tepki almıştı.
 Tabelada; Üç Kemaller Parkı olarak bilinen alanın adının “Mustafa Kemal Atatürk Meydanı” olarak değiştiği de görüldü. 
Vatandaşlar konuya ilişkin  “Kentin merkezinde çayımızı içip huzurla oturabileceğimiz bir çay bahçesi istiyoruz. Eskiden işlerimizi halletmek için çarşıya çıktığımızda burada bir mola verir, eş dostla karşılaşır sohbet ederdik.  Şimdiki modern kafeler biz emeklilere göre değil. Meydanın adı değişip duruyor. Biz o kısmı fark etmiyoruz bile” ifadelerini kullandılar.

673dbdf6-cd48-4fc2-8425-36075fca57fc

Kaynak: Özge Ebecek