Tekirdağ’da şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle çalışanlar iş yerlerine, öğrenciler okullarına güçlükle gidebildi. Sağanak trafiği de olumsuz etkiledi. Köprübaşı mevkisi ve Hükümet Caddesi gibi işlek yerlerde trafikte aksamalar yaşandı. Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu noktalarda önlem aldı. Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, otobüs duraklarında korundu.

İŞLETMELER ZARAR GÖRDÜ
Bu arada şiddetli sağanak nedeniyle Süleymanpaşa sahili ile kıyıda bulunan işletmeleri su bastı. Dalgalar, sahil dolgu alanında bulunan seyyar tezgahları ve bir çay bahçesini kullanılamaz hale getirdi. Şiddetli rüzgarın etkisi ile çocuk parklarına devrilen seyyar tezgahlar ve soğutucular, ekipler tarafından toplandı.

“Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı “Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı

b4a00c74-d7a6-4b71-9b1d-a88659c2d261
Mutfağı ve duvarları yıkılan bir iş yerinde hasar oluştu. İş yeri çalışanı Sıtkı Karahan, ‘’Sıkıntılı işte görüyorsunuz, her sene böyle bir şey oluyor. İki gündür fırtına, dalga. Dalgaların boyu çok yükseldi. Zararı görüyorsunuz zaten, Allah yardımcımız olsun.  Allah daha büyük felaketlerden korusun, en azından can kaybımız yok, maddi zararı bir şekilde karşılamaya çalışacağız’’ dedi. 

da9065a9-be23-4efd-8716-c42ff04d1d2c

Denizin taşması ve yükselen dalgalar nedeniyle sahil kesimindeki biriken suların çekilmesinin ardından ekipler temizlik çalışması yaptı.
Bölge esnafı zarar gören kısımlarının onarımına ve temizlik işlemlerine başladı.
Etkili olan lodos nedeniyle denize açılamayan balıkçılar da lodosun etkisini yitirmesini bekliyor.

Kaynak: İlkay Danacılar