“Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı “Elveda Gülsarı” Karacakılavuz’da yorumlandı

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Cavit Kartal, Milli Eğitim Bakanlığının şiddete maruz kalan başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına hukuki yardımda bulunulacağına yönelik açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
 MEB’in şiddete maruz kalan personeline hukuki destekte bulunmasının kıymetli olduğuna dikkati çeken Kartal, “Ancak, neredeyse sıradan adli vaka haline gelmiş olan ‘öğretmene şiddet’ hadiselerini önlemenin yolu, etkili müeyyideleri ve caydırıcı tedbirleri ihtiva eden bir kanun çıkarmaktır.” dedi.
Kartal, şunları kaydetti:
“Bakanlık illere bir yazı göndererek ‘…görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan başta öğretmenler olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına il hukuk hizmetleri birimlerince hukuki yardımda bulunulacağını’ bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyulması halinde personeline hukuki destekte bulunması ve eğitim çalışanlarının yanında olduğunu göstermesi tabii ki önemli ve kıymetlidir. Ancak, neredeyse sıradan adli vaka haline gelmiş olan ‘öğretmene şiddet’ hadiselerini önlemenin yolu, etkili müeyyideleri ve caydırıcı tedbirleri ihtiva eden bir kanun çıkarmaktır. Vandallık boyutuna gelmiş olan cüretkarlıklara artık bir son verilmelidir. Eğitim çalışanlarına şiddet uygulayanlar ibretlik bir cezai yaptırıma muhatap olmalıdır ki, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmene el kaldırılmayacağı o ilkel beyinlere yerleşebilsin”

Kaynak: Özge Ebecek