Kırklareli'nde göçmen kaçakçılığı: 17 zanlı tutuklandı Kırklareli'nde göçmen kaçakçılığı: 17 zanlı tutuklandı

Kırklareli Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı için düzenlediği etkinliklerin ardından, bu defa da kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı dolayısıyla kutlama programı yaptı. 
Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada, Kırklareli’nin Cumhuriyet’in yıkılmaz kalelerinden olduğunu,  10 Kasım’da sonsuzluğa uğurlanışının 85. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, şükran, minnet ve bağlılıkla andıklarını belirterek, “Ata’mızın kurduğu Cumhuriyet emin ellerde. Bağımsızlık ve özgürlük, Kırklareli’nin kırmızı çizgisidir. Bize bugünümüzü sağlayan ulu önderimizin ve yol arkdaşlarının yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve şehrimizin kurtuluşunu yüzlerce yıl sonra da kutlayacak olanlara selam olsun” dedi. 
Kurtuluş etkinliklerinin kapanış konserinde, binlerce Kırklarelili, Manuş Baba konseri için Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nı doldurdu.
11 Kasım’da resmi törenler, saat 12.30’da şehitliğe çelenk konulması ile başladı. Burada şehitlik anıtına Başkan Kesimoğlu tarafından çelenk sunumu yapıldı. Ardından şehit mezarları ziyaret edildi. Daha sonra Kırkşehitler Anıtı’na bir ziyaret gerçekleştirildi. Bayram törenleri, hava muhalefeti sebebiyle Kapalı Spor Salonu’na alındı. Burada günün anlamına yönelik bir konuşma gerçekleştirilen Kesimoğlu, şunları söyledi:
“Kimi şehirler vardır. Yalnızca yaşanılır. Kimi şehirler vardır kahramanlıklarıyla, yiğitlikleriyle, Cumhuriyet sevdasıyla, demokrasiye olan bağlılıklarıyla anılırlar. O kentlerin başında Kırklareli gelir. Dün Ata’mızı sonsuzluğa uğurlamanın 85. yılında, onu şükran ve minnet ile andık. Bugün de her şeye rağmen Kırklareli duruşunu sergiliyoruz. Doğum günün kutlu olsun güzel Kırklarelim. 101 yıl önce Mustafa Kemal’in öncülüğünde kazanılan zafer sayesinde bu güzel vatanda, yan yana, barış içinde yaşamanın ayrıcalığını yaşıyoruz. 2 hafta önce Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılını kutladık. 100 yıl sonra da, bin yıl sonra da Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak olanlara selam olsun. Yattığın yerde rahat uyu Atam. Kurduğun Cumhuriyet emin ellerde. Bedeli ne olursa olsun Cumhuriyet’i korumaya ve geleceğe taşımaya ant içtik. Kırklareli’nin iki kırmızı çizgisi vardır. Biri Cumhuriyet. Biri de Mustafa Kemal Atatürk’tür. O iki çizginin arasında, hukuk devleti, insan hakları, hoşgörü, dayanışma, paylaşma, vatan sevgisi ve bayrak sevgisi vardır.”
Çeşitli gösteri ve etkinliklerin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cüneyt Arıkan’ı ziyaret ederek, Türk bayrağı takdim etti.
Gündüz gerçekleşen temsi törenlerin ardından saat 19.00’da Kırklareli Belediyesinin organizasyonu ile il protokolü, demokratik kitle örgütleri, siyasi temsilciler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin de katıldığı Kurtuluş Resepsiyonu gerçekleştirildi.
Gece ise Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda, DJ Ece Toprak performansı ile başlayan konserler, Sedat Yeğin’in sahne alması ile devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi