Üniversitelerden Filistin'e destek için oturma eylemi Üniversitelerden Filistin'e destek için oturma eylemi

Kırklareli’nde 2019 yılında belediye tarafından kaliteli hedeflerle hizmete açılan ve bölgede bir yaşam merkezi haline gelen Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı, yine belediyenin ev sahipliğinde, önemli bir fuarın 3’cüsünde yüzlerce firmayla binlerce ziyaretçiyi buluşturacak. 
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada,  geçen yıl 90 bin ziyaretçinin geldiği fuarın, bu sene de büyük ses getireceğini belirterek, “Belediye olarak Kırklareli’nin önüne koyduğumuz nitelikli hedefleri çoğaltmaya, o hedeflere hep birlikte ulaşma gururunu yaşamaya devam edeceğiz” dedi. 
Kırklareli Belediyesinin 2019 yılında hizmete sunduğu Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin de sayılı yerlerinden olan Kapalı Pazar ve Fuar Alanı, bu yıl üçüncü kez Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı’nı ağırlayacak.
Ev sahipliğini yine Kırklareli Belediyesinin yaptığı fuarın teknik sorumluluğunu Renkli Fuarcılık üstlenirken, çeşitli kurum ve kuruluşlar da organizasyona paydaşlık yapıyor.
İlk kez 2021 yılında düzenlenen ve şehrin ticaret dinamiklerini oldukça hareketlendiren fuar, 2022 yılında 131 firmanın katılımıyla yaklaşık 90 bin ziyaretçiyi 4 gün boyunca ağırladı.
Tarım, hayvancılık, gıda, sanayi, otomotiv, bankacılık, hizmet sektörü, yöresel üretim odakları başta olmak üzere sayısız ticaret platformunu tek çatı altında toplayan fuara, sadece Trakya’dan değil, İstanbul’dan, Türkiye’nin değişik bölgelerinden, sınır ötesindeki ülkelerden de birçok katılımcı ve ziyaretçi akın ediyor.
Katılımcıların yıl sonu ve yeni yıl öncesi ticari ve ekonomik hedeflerinde belirleyici rol üstlenen fuarda; Bulgaristan, Yunanistan ve diğer Balkan ülkeleri de aktif olarak yer alıyor.
“SÖYLEDİKLERİMİZDE HAKLI ÇIKTIK”
Hem Kırklareli’nin, hem Trakya’nın, hem de farklı bölgelerin yerel ürünlerini de himaye eden fuarın, sadece ticari bir organizasyon olmadığını, etki alanının çok geniş yelpazeye hitap ettiğini belirten Kesimoğlu, “Bu alanın büyük organizasyonları yapabilecek potansiyelde tasarlandığını her zaman söylemiştik. Ve söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu hepimiz görmekteyiz. Burada çok büyük bir hazırlık ve yüksek motivasyon var. Bu motivasyon sadece markalarını ve hizmetlerini lanse edecek sektör temsilcilerimizde değil, bunun yansımalarını takip ederek, daha sonraki etkinliklere, yeniliklerle hazırlanacak olan tüm yöneticilerimizde ve paydaşlarımızda da mevcut” dedi.
“YENİ BİR YAŞAM MERKEZİ YARATTIK”
Kırklareli’nin büyüyüp gelişmeye devam ettiğini hatırlatan Kesimoğlu, şunları kaydetti:
 “Kırklareli Belediyesi olarak, böylesine nitelikli ve büyük bir fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Bu organizasyonu sadece ticari segmentte değerlendirmek yetersiz kalır. Kırklareli, marka değerleri ve içerisinde barındırdığı tarihi, turistik, kültürel ve sosyal enstrümanlarıyla, son yıllarda büyük mesafe katetmiştir. Bu açıdan hem fuar süresince, hem diğer zamanlarda, şehirde bir turizm odağı, sosyal iletişim alanı, kısacası yeni bir yaşam merkezi yaratmış oluyoruz. Şehir içi ve şehir dışından ilimize konuk olacak katılımcılar ile fayda sağlayıcı ve üretken etkileşimler gerçekleşiyor. Kırklareli bu etkinlik sonrasında elde ettiği kazanımlar ile inovatif ve katma değer odaklı projelerini çoğaltarak yoluna devam ediyor. 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı’nın şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” 
Fuara, bölgesel ve ulusal medya da oldukça ilgi gösteriyor. Program kapsamında akademisyenler, sektörel içeriklerle tematik yayın yapan medya kuruluşları ve ekonomi yazarlarının da Kırklareli’nde konuk edileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi