Çerkezköy’den Tokat’a yardım eli Çerkezköy’den Tokat’a yardım eli

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri Ankara gezisi kapsamında tarihi Ankara Kalesi’ni, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etti. 
 
Günübirlik düzenlenen Ankara gezisine katılan öğrenciler büyük çoğunluğu, ilk kez Anıtkabir’i ziyaret edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. 17 Kasım Cuma sabahı saat 07.30’da Ankara’ya ulaşan Çerkezköy Halk Akademisi kafilesi ilk olarak tarihi Ankara Kalesi’ni gezerek, Ankara’yı kuş bakışı seyretti.

ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR
Ardından Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret ederek Ankara gezisini tamamlayan öğrenciler, Çerkezköy’e döndü.

“Anıtkabir’de Ata’mızın huzuruna çıkmış olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk” diyen Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri, “Ata’mıza, çok çalışıp başarılı olacağımıza dair söz verdik. Onun ilkeleri ışığında yürüyerek, bizlere emanet ettiği bu güzel vatana ve Cumhuriyet’e sahip çıkacağız” ifadelerini kullandılar. Öğrenciler, böylesine anlamlı bir gezi düzenleyen Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür ettiler.

Kaynak: Özge Ebecek