Meclis üyelerine eğitim verildi Meclis üyelerine eğitim verildi

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan grup, daha sonra Hükümet Caddesi’nde yürüyüşe başladı. Tekirdağ’ın tüm ilçelerinden katılımcıların yer aldığı grup, 18 Mart törenlerinde Çanakkale’ye ulaşmayı planlanıyor. 

Yürüyüş esnasında açıklamalarda bulunan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, ‘’Çanakkale yürüyüşümüzün ilk etabında protokol ile Köprübaşı mevkiine kadar yürüyoruz. 57 arkadaşımız sürekli yürüyüş alanında olacak” dedi. 

ÇANAKKALE’Yİ ANLATIYORUZ

Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz gibi 1915 Çanakkale muharebelerinde destan yazan bir alayın Çanakkale’den başlayan yolculuğunun aslında sembolize edilmiş halidir bu görmüş olduğunuz. 57. Alay’ın tüm ilçelerde örgütlendiğini görüyoruz, Türkiye’de şu anda 14 ilden arkadaşlarımız, misafirlerimiz var. Kayseri var, Ankara var, İstanbul var, Çanakkale var, İzmir var, Edirne var, Kırklareli var ve Tekirdağ var. Yani kartopu olarak yola çıktık, koca bir çığa dönüştük. Yürüdükçe anlatıyoruz, Çanakkale’yi anlatıyoruz. Çanakkale’deki hurafeleri, masalları temizleme sevdasıydı bizimkisi. Araştırma grubumuzla yılın 365 günü Çanakkale’den kopmuyoruz. Çanakkale’yi anlatıyoruz, Çanakkale’de yatıyoruz, Çanakkale’de kalkıyoruz.’’

Trakyagazetesi En Anlamlı Yolculuk2

Kaynak: İlkay Danacılar