Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreni öncesi Belediye Başkan Vahap Akay, yüzlerce belediye çalışanı tarafından davul zurnalar ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Törene Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, DİSK Genel-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık, Şube Sekreteri Harun Mamuk ve Şube Saymanı Erdoğan Serdal, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Birol Öztürk, İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik ile İşyeri Temsilcileri Aslan Tetikbaş, İbrahim Kalaycı ve İsmail Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları katıldı.

Çerkezköy Belediyesinin faaliyet raporu kabul edildi Çerkezköy Belediyesinin faaliyet raporu kabul edildi

Programın açılışında konuşan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik, şu ifadeleri kullandı:
 “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın işçinin hakkını işçiye teslim edeceğine inancımız tamdır. Bu sözleşmenin tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her zaman destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık’a, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş Müdürü Birol Öztürk’e teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı olsun.”
DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık da yeni sözleşmenin tüm işçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

ALKIŞLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI

İmza töreni, Personel A.Ş. çalışanlarının “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Belediye Başkanı Akay’ın konuşması ile devam etti. 
10 yıl evvel “Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası” diyerek yola çıktığını anlatan Akay, şöyle konuştu:
“Yola çıktığımızda vatandaşlarımız, nasıl bir Çerkezköy teslim aldığımızı ve sizlerin emekleriyle nasıl bir Çerkezköy’de yol aldığımızı iyi bilir. 10 yıl evvel bütçesi altüst bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Neredeyse maaşları dahi zamanında ödeyemeyen bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Bunlara rağmen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Parkları, bahçeleri zapt edilmiş, karanlık sokakları olan, kültürel ve sosyal alanları olmayan bir Çerkezköy vardı. Su baskınları ile adını duyuran bir Çerkezköy vardı. Halktan kopmuş, çalışanından kopmuş bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Borcun kapıya dayandığı, çalışan maaşlarının ödenmesinde güçlük çekildiği, kamu borçlarının kapıda beklediği, borçluların kapıda beklediği bir Çerkezköy Belediyesi teslim aldık. 10 yılda tüm bu sıkıntıları aşarak, daha güçlü bir Çerkezköy için yol almaya başladık.” 

DEĞİŞİM DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRDİK
Son 10 yılda parklarıyla, bahçeleriyle güçlenen, altyapıda ciddi işler yapan, su baskınlarından Çerkezköy’ü kurtaran, sosyal ve kültürel alanlarda daha güçlü hale gelen bir Çerkezköy Belediyesi olduklarını belirten Akay, şu ifadeleri kullandı:
 “Gençlerimizi ve çocuklarımızı buluşturduğumuz yeni yaşam alanları inşa ettik. Düğün salonlarıyla, yeni pazar yerleriyle Çerkezköy’de alan açtığımız, vatandaşlarımızla buluştuğumuz bir dönemi yaşadık. Bugün bu salonda yüzlerce, binlerce çocuk ve vatandaşımızı ağırlıyoruz. Kreşlerimizde, mahalle evlerimizde kadın ve çocuklarımızla buluşuyoruz. Özellikle son dönemde altyapıda zahmetli işlere hep beraber, cesaretle girdik. Bunların da altından kalktık. Çerkezköy aydınlık caddeleriyle, yeni meydanlarıyla ışıl ışıl oldu. Kent Ormanı’na 600 dönüm daha ilave ediyoruz. Çerkezköy’ü yepyeni yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, Kızılpınar’da düğün salonlarını, Veliköy’de de 25 yıldır atıl duran belediye binamızı yeni yaşam alanı olarak vatandaşlarımızla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yine Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kokulardan arındırdığımız, ıslah ettiğimiz dereleri yanlarındaki yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. 10 yıl evvelki Çerkezköy Belediyesi ile 10 yıl sonraki Çerkezköy Belediyesi arasında çok büyük fark var. Bir değişimi, dönüşümü sizlerin emekleriyle, yan yana kol kola vererek başardık.” 

“EMEĞİN YANINDA OLDUK”


Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Bir çocuk dünyaya geldi, yanında olduk. O çocuk okula gitmeye başladı, eğitiminde yanında olduk. Vatandaşımız Çerkezköy’e yeni geldi, yanlarında olduk. Sevinçte de kederde de yanlarında olduk. Bitmeyen bir sevdanın peşinde sizlerle beraber 10 yıldır yol almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluk, bu gurur bana yeter de artar bile. Emeğin hakkını veren, emeğin yanında olan bir Çerkezköy Belediyesi olduk. Tüm bu anlattıklarımı sizlerle beraber paylaştık. Gelecek güzel günler için elimizden gelen mücadeleyi tabi ki vereceğiz. Bugün mü veririz, yarın mı veririz bunun cevabı yok. Büyük şair Nazım Hikmet’in dediği şu mısraları ile konuşmama devam etmek istiyorum. ‘Ben yanmazsam, sen yanmazsan, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa…’ Karanlıkları sizlerle beraber aydınlıklara kavuşturduk. Aydınlıklar ile buluşma mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”

 “Bugüne kadar ortaya koyduğumuz değişim ve dönüşüm sizlerin sayesinde olmuştur” diyen Akay, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Çerkezköy’den Tekirdağ’a bir ses duyurabildiysek, buranın gücünü ve kuvvetini, buranın değişimini ortaya koyabildiysek, bu Çerkezköy Belediyesine hizmet eden herkesle beraber olmuştur. Hiç kimse alınmasın ve gücenmesin. 2014 yılında bu göreve başladım. O zamanlarda sendika yoktu. Sonradan sendikalaştık. Çerkezköy Belediyesinde benim çalışma arkadaşımı benden daha fazla kimse sevemez. Bunun böyle bilinmesini önemle istiyorum ve rica ediyorum. Emeğin kenti Çerkezköy’den, emeğin alın terinin en yüce değer olduğunu düşünen, bunu yaşam biçimi haline getirmiş olan 10 yıllık Belediye Başkanınız olarak Çerkezköy Belediyesinde bugüne kadar sözleşme ile bir yere gelen sendika görüşmelerinde neredeyse hiç görüşmedim. Bugün burada görüştük. O arkadaşlarım tabi ki benim talimatlarımla konuyu bir yere getirdiler. Ancak bugünden itibaren Çerkezköy Belediyesinde en düşük asgari ücretin bedeli 30 bin TL’dir. Hayırlı uğurlu olsun.” 

MAAŞLAR YÜZDE 130 ARTTI
İmza altına alınan Toplu İş Sözleşmesi ile Çerkezköy Belediyesinde en düşük işçi maaşının net 30 bin TL olarak belirlendiğini kaydeden Akay, “İkramiye tutarını ilk yıl için 52, ikinci ve üçüncü yıl için de 60 güne çıkardık. Her yıl yılbaşı, Ramazan ve Kurban bayramlarında çalışanlarımıza verdiğimiz erzak yardımlarını da artırarak devam ettiriyoruz. Bütün haklar ilave edildiğinde işçilerimizin maaşlarına yaklaşık yüzde 130 oranında zam yapılmış oldu. İlk yıl ikinci 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı oranında zam yapılacak. İkinci yıl da 6 aylık enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı; ikinci 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 5 refah payı oranında zam yapılacak. Üçüncü yıl ise ilk 6 ay için enflasyon farkı artı yüzde 7,5 refah payı, ikinci 6 ay için de enflasyon farkı artı yüzde 7,5 refah payı oranında zam yapılacak. Sosyal yardım oranlarını da artırdık. Tarafların taleplerini ve tekliflerini ortak paydada buluşturmak için büyük gayret gösterdik. Önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bu sözleşmenin işçilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 
Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 600’e yakın belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: İlkay Danacılar