Çerkezköy Şehitliği’nde başlayan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Programı’na Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan Bulut, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ
Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği çelenklerinin Çerkezköy Şehitliği’ne sunulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, protokol üyeleri ile Çerkezköy Şehitliği’ndeki ebedi istirahatgahlarında yatan şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı ve şehitlerimiz için dua etti. 

Limandan mutlu çocuk sesleri yükseldi Limandan mutlu çocuk sesleri yükseldi

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen çelenk töreninin ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tank Üsteğmen Barbaros Makan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ ve Çerkezköy genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
“Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirin okunmasının ardından “Yaşasaydım Aranızda Olacaktım” adlı şiir okundu. Program, Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun izlenmesi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi