Çerkezköy’de yaptırılan “Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” törenle hizmete girdi.

Yaklaşık 45 milyon liraya mal olan Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nın açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yatırımları esasen Spor Bakanlığı yapmalı ancak yatırımı Çerkezköy’e getiremeyenler, ihmal edenler maalesef şuanda uykudalar. Biz şuanda Çerkezköy’ün çocuklarına bu havuzu da açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Akay, “Bugün çok mutlu bir gün. Uzun yılların emeği, bu güzel eseri Çerkezköy’e kazandırıyor olmaktan, bunun bir parçası olmaktan duyduğum mutluluğu kelimeler ile ifade edemiyorum ve bu eseri Çerkezköy’e kazandıran Kadir Albayarak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelinin 2016 yılında soğuk bir havada atıldığını hatırlatan Akay, şöyle konuştu:

“2017 yılında soğuk bir havada yine bu meydanda yan yana gelip, temel atma töreni gerçekleştirmiştik. 2017 yılından bugüne Çerkezköy’de çok şey değişti. 2017 yılında buradaki temel atma töreninde, burada bir şeyler ifade etmiştim. Bundan sekiz yıl evvel burada, bu temeli atarken, Çerkezköy’ün temel ihtiyaçlarını, Çerkezköy’ün çocuklarının spora dair beklentilerini ve hedeflerine dair eksikleri ve sıkıntılarını iki yıllık belediye başkanı olarak hem ben, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız dile getirmiş ve Çerkezköy’e sözler vermiştik. 2016 yılında Çerkezköy’e bakışın sadece yerel yönetimlerden olmadığını ve buraya devlet yatırımlarının spora dair yatırımlarının çok geç kaldığını ifade etmiştim. 2017 yılında rakamlar vermiştim. 2024’e geldik. Bugün bütçeleri milyarları aşan Bakanlık bütçelerinden Çerkezköy’ün payına düşen 2017 yılından bugüne bir 500 kişilik stadyum, inşaatı devam eden bir havuz, bir de gençlik merkezi var. 10 yıl evvel tabelada 130 bin yazıyordu. 2024 başında 220 bin yazacaktır. Bu topraklarda dokuz yıl boyunca yaklaşık 35 bin çocuk dünyaya geldi. Bu kardeşlerimiz buranın temeli atıldığında burada yoktular. Bazı aksaklıkları konuşabiliriz. Ancak bir yatırım ortaya çıktı. Hedef ortaya çıktı. Yerel yönetimler vatandaşlardan aldığı sorumluluk duygusu ile bu yatırımları yapıyor”

“BU TESİSLERİ SPOR BAKANLIĞI YAPMALI”

 “Bu yatırımları esasen Spor Bakanlığı yapmalı ancak yatırımı Çerkezköy’e getiremeyenler, ihmal edenler maalesef şuanda uykudalar. Biz şuanda Çerkezköy’ün çocuklarına bu havuzu da açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” 

Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak son 10 yılda Çerkezköy’ün 12 mahallesinde onlarca park ve yeşil alanında spor sahaları, alanları oluşturduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Çerkezköylü çocuklarımızı basketbol sahaları ile buluşturduk. Voleybol sahaları ile buluşturduk. Mini futbol sahaları ile buluşturduk. Bunların sayısı 100’e ulaşmış durumda. Son 10 yılda İstasyon Mahallemize 1000 tribün kapasiteli futbol sahası yaptık. Unutulan kapalı spor salonunu tamamlayarak hizmete açtık. Kızılpınar'a yeni bir 500 tribünlü futbol sahası yaptık. Güreş sahası alanları, masa tenisi alanları, yürüyüş alanları, fitness alanları gibi alanlar yaparak çocuklarımızı, gençlerimizi spor ile buluşturacak, geleceğe taşıyacak, geleceğe dair umutlarımızı yeşertecek yol açmaya çalıştık. Son 10 yılda sporcuya ve spor alanlarına hizmet eden bir belediyecilik anlayışı var. Hem Çerkezköy’de hem büyükşehirde.”

2014 yılından bugüne kadar birçok bireysel sporcuya katkıda bulunduklarının altını çizen Akay, “Milli Takım oyuncuları ortaya çıkaran, güreş sahalarında güreşçilere destek veren ve milli takıma güreşçi gönderen, tekvando da, karatede, basketbolda Çerkezköy’den çok ciddi başarıları ortaya çıkarmış bir belediyecilik ortaya koyduk” diye konuştu.

“YENİ YARINLARDA HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Bugün artık Çerkezköy ve Büyükşehir Belediyesinin ikinci dönem yatırımlarının ortaya çıktığı günleri yaşadıklarını anlatan Akay, “O yüzden mutluyuz, o yüzden gururluyuz. Bugüne kadar Çerkezköy için, Tekirdağ için ortaya koyduğumuz emekler hiç kimsenin kuşkusu olmasın yarım da kalmayacak, yarıda da kalmayacak. Çıktığımız bu yolda yan yana yürüdüğümüz yol arkadaşlarımla Çerkezköy’ün geleceği için, Tekirdağ’ın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çerkezköy’ün çocuklarını, Tekirdağ’ın çocuklarını spor ile buluşturacağız, başarı ile buluşturacağız. Yeni yarınlarda hep birlikte olacağız.”

Kültür gezilerine bin 651 kişi katıldı Kültür gezilerine bin 651 kişi katıldı

Kadir Albayrak ise konuşmasında Çerkezköy’ün hem ilçe belediyesi, hem Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile gelişmeye, güzelleşmeye devam ettiğini dile getirdi. 
Konuşmaların tamamlanmasının ardından tesisin açılış kurdelası kesilerek, Atatürk Yarı Olimpik yüzme Havuzu gezildi.
Yüzme havuzu tesisinde basın ve protokol girişi, seyirci girişi, fuaye alanı, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk eğitim havuzu, 520 kişilik tribün, kadın ve erkek soyunma odaları, hakem odaları, antrenör odaları, basın odası, ilk yardım odası, fitness salonu, sauna, masaj odaları, vitamin bar ve teknik birimler yer alıyor.

Kaynak: İlkay Danacılar