Tekirdağ U13 Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam edecek Tekirdağ U13 Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam edecek

B Grubu’nda takım sayısı fazla olması dolayısıyla bu grupta devre arası olmadı ve müsabakalar tüm hızıyla sürdü.
Grupta lider Ergene Kırkgöz Spor Kulübü Ulaş Sahası’nda Çorlu Kültürspor’u konuk etti. Mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı. Ergene Kırkgöz Spor Kulübü bu sonuçla puanını 19’a çıkararak zirvedeki yerini korudu. Konuk ekip Çorlu Kültürspor ise 16 puanla 3. sırada kaldı ve iddiasını sürdürdü.
Grup ikincisi Çorlu Rumelispor Muratlı 1935 Spor’u adeta yedi bitirdi. Karadeniz 1 Nolu Saha’da oynanan maçı Çorlu Rumelispor 7-1 kazanmayı başardı. Çorlu Rumelispor bu galibiyet ile puanını 17 yaptı ve 2. sırada yer aldı. Muratlı 1935 Spor ise aldığı mağlubiyetle 1 puanla 8. sırada yer aldı.
Grubun genç takımlarından Çorlu Belediye Futbol Kulübü Çorlu Bld. Şehir Stadı’nda, Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor’u ağırladı. Maçı Çorlu Belediye Futbol Kulübü 2-0 kazanarak gruptaki şansını sürdürdü. Çorlu Belediye Futbol Kulübü bu sonuçla puanını 15’e yükselterek, 4. sırada yer alırken, Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor bu mağlubiyetle 7 puanda kaldı ve 7. sırada yer aldı.
Bir diğer mücadelede Ferhadanlıspor 13 Kasım Sahası’nda Vakıflar Güvenspor ile karşılaştı. Mücadeleyi Ferhadanlıspor 2-1 galip tamamlayarak alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir galibiyet aldı. Ferhadanlıspor aldığı galibiyetle puanını 9 yaparak 5. sıraya yükseldi. Vakıflar Güvenspor ise aldığı mağlubiyetle 1 puanla 9. sırada yer aldı. 
Grupta Ergene Spor Kulübü haftayı BAY geçti.
2023-2024 TEKİRDAĞ 1. AMATÖR KÜME 8. HAFTA SONUÇLARI
Ergene Kırkgöz Spor Kulübü 1-1 Çorlu Kültürspor
Muratlı 1935 Spor 1-7 Çorlu Rumelispor
Çorlu Belediye Futbol Kulübü 2-0 Hürriyet Yıldız Gençlik ve Spor
Ferhadanlıspor 2-1 Vakıflar Güvenspor
Ergene Spor Kulübü- BAY

Kaynak: İlkay Danacılar