2023-2024 sezonu U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası Türkiye Ligi müsabakaları başladı. 

Tekirdağ Grubu’nda Kapaklı Kartalspor, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor, Büyük Yoncalıspor ve Sarıyer Belediyespor yer alıyor.

İlk hafta mücadelelerinde Kapaklı Kartalspor 13 Kasım Sahası’nda Sarıyer Belediyespor’u konuk etti. Müsabakayı Kapaklı Kartalspor 3-1 kazanarak gruba iyi bir başlangıç yaptı. Bir diğer maçta ise Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Büyük Yoncalıspor ile 1-1 berabere kaldı.

KAPAKLI KARTALSPOR 10 KİŞİYLE GALİP GELDİ: 3-1

Grupta Kapaklı Kartalspor Saray Belediyespor’u 13 Kasım Sahası’nda ağırladı.

Mücadele dengeli başlarken 11. dakikada Kapaklı Kartalspor’da kaleci Berfin Tutmuş ceza sahası önünde Ruken Epözhan’ı düşürünce mücadelenin hakemi Kapaklı Kartalspor kalecisi Berfin’e kırmızı kart gösterdi. 
Kapaklı Kartalspor 10 kişi kalsa da rakibine üstün bir oyun oynamayı sürdürdü. Mücadelenin 25. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta topu önünde bulan Medine Başla düzgün bir vuruşla topu filelere göndermeyi başardı: 1-0.

Zemin çalışmaları başlıyor Zemin çalışmaları başlıyor

Golün ardınan Kapaklı Kartalspor ataklarını sürdürdü. Müsabakanın 32. dakikasında Kapaklı Kartalspor’dan Esra Çamurcu sol kanattan aldığı topla ceza sahasına kadar ilerledi. Ceza sahası içinde vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 2-0.

İlk yarının son dakikalarında Kapaklı Kartalspor bir gol daha buldu. Esra Çamurcu kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Sol kanattan ceza sahasına giren Çamurcu sol çaprazdan düzgün vurdu ve top ağlara gitti: 3-0.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.     

İkinci yarıya daha istekli başlayan konuk ekip Sarıyer Belediyespor mücadelenin 60. dakikasında bir gol bulmayı başardı. Sarıyer Belediyespor atağında topla buluşan Ruken Epözhan, Kapaklı Kartalspor kalecisinin önde olduğunu farketti ve orta sahanın ilerisinden aşırtma bir vuruş yaptı. Top ağlarla buluştu: 3-1.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Kapaklı Kartalspor, Sarıyer Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek gruba 3 puanla başlamayı bildi.

TEKİRDAĞ GENÇLİK İLE BÜYÜK YONCALI YENİŞEMEDİ: 1-1

Bir diğer müsabakada Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor 13 Kasım Sahası’nda Büyük Yoncalıspor ile karşılaştı. Mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı. 

Mücadele karşılıklı ataklarla başladı. Müsabakanın 17. dakikasında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor savunması topu sahasından çıkaramayınca, Büyük Yoncalıspor’da Gaye Keser topu kaparak sağ kanattan içeri doğru sokuldu. Ceza sahası sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

BÜYÜK YONCALI PENALTIDAN YARARLANAMADI
Büyük Yoncalıspor mücadelenin 28. dakikasında penaltı kazandı. Büyük Yoncalıspor’da Hilal Ceren Bilgin sağ kanattan içeri girdi. Savunma oyuncusunun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
Penatı vuruşunda Gaye Keser vuruşunu yaptı. Top kaleciden döndü. Tekrar vurdu yine kaleci kurtarmayı başardı.
Mücadelenin ilk yarısı Büyük Yoncalıspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor beraberlik golü için ataklarını sürdürdü. Mücadelenin 73. dakikasında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor’un beraberlik golü geldi. Sol kanattan gelişen atakta Aleyna Baydar sol kanattan ortaladı. Sağ kanatta topla buluşan Nilay Koca düzgün bir vuruşta takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1.

Müsabakanın son dakikalarında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor kalecisi ceza sahası dışında topu eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Büyük Yoncalıspor takımı kullanılan serbest vuruşu değerlendiremeyince mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi. İki takımda bu sonuçla ilk haftada puanları paylaştı.

2023-2024 U17 Kızlar Türkiye Şampiyonası Tekirdağ Grubu 1. Hafta  

Kapaklı Kartalspor 3-1 Sarıyer Belediyespor
Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor 1-1 Büyük Yoncalıspor

Kaynak: İlkay Danacılar