Akademisyenler İsrail'i protesto etti Akademisyenler İsrail'i protesto etti

70 dakikalık Müzikal Tiyatro türündeki Bir Garip Orhan Veli 6 yaş ve üstü izleyici için 5 Haziran Çarşamba günü saat 20.30’da Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde, 6 Haziran Perşembe günü 20.30’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek.
4 Ekim Sanat ve Organizasyon etiketiyle sahnelenecek olan Bir Garip Orhan Veli’nin kadrosu şöyle:
Yazan: Murathan Mungan
Oynayan: Reha Özcan
Işık Tasarım: Hakan Doğan
Müzik: Cem İdiz
Müzik İcra: Fatih Veli Ölmez (Gitar - Vokal)
Konusu ise şu ifadelerle anlatılıyor:
“Orhan Veli hergün bir başka rengini görüyordu hayatın...bazen hırçın dalgalar...bazen güneşli yagmurlar..evi bazen sığınak bazen zindan...bir gariplik vardı bu işte...önündeki çukuru göremezdi çünkü aklı başka yerdeydi...
Bir Garip Orhan Veli’de yaşama sevincini, umudunu, tutkularını, İstanbul sevdasını kusursuz bir dille bize aktaran ölümsüz şair Orhan Veli’nin dizeleri usta yazar Murathan Mungan'ın kalemiyle, Reha Özcan’ın etkileyici oyunculuğu ve yönetmen Murat Sarı ve Ayşegül Hardeyn in modern yorumuyla sanatseverlerle yeniden buluşuyor. Bir Garip Orhan Veli oyununda teknolojinin ve müziğin harmanlandığı görüntülerle çarpıcı bir sahne dili kullanılıyor.”
Reha Özcan kimdir?
Reha Özcan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Profesyonel tiyatro hayatına aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda başladı. 35 sene boyunca oyuncu ve yönetmen olarak bilfiil çalıştığı kurumdan 2016 yılında emekli oldu. 40'tan fazla oyunda başrol oynadı, prestijli tiyatro ödüllerinde 6 kez 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü kazandı.Edinburgh Fringe ve Avignon başta olmak üzere İskoçya, Fransa, İtalya, Almanya, Romanya, Makedonya, Belarus ve Rusya'da çeşitli oyunlarla ülkemizi temsil etti. Tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliğinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında oyunculuk üzerine birçok workshop ve yaratıcı drama dersleri vermeye, sinema ve TV çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak: Özge Ebecek