“Narko noktada” uyuşturucuyla mücadele çalışması “Narko noktada” uyuşturucuyla mücadele çalışması

Rektör Şahin, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansın”a katılarak Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni törenle teslim aldı.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferans, yükseköğretimde “Kalitenin İçselleştirilmesi ve İyileştirilmesi” başlığını taşıyor. Rektör Şahin’in   başkanlık ettiği heyette Kalite Komisyonundan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Özkan ile Kalite Komisyonu Üyesi Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Arzu Alkanat da yer aldı.
Konferansın açılış konuşmalarının ardından “Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni”ne geçildi.
 Rektör Şahin,  NKÜ’nün “Kurumsal Akreditasyon Belgesi”ni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı.
Akreditasyon sürecinin yürütülmesini en başından itibaren titizlikle takip eden; karşılaşılan zorlukları aşmada her türlü desteği, erişilebilir yönetim anlayışıyla tüm birimler ve personele sunan Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bugün üniversitemiz adına ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden belgemizi aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sayın Özvar konuşmasında, yükseköğretim sisteminde bulunan 208 üniversiteden mevcut istatistiklere göre 73’ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu söyledi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de bu
üniversitelerden biri.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak 2006 yılında kurulmamıza rağmen akredite üniversiteler arasında ülkemizin köklü üniversiteleriyle beraber yer almanın gururunu yaşıyoruz” Akreditasyon sürecinde büyük gayretleri olan Şahin ayrıca, “Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm akademik ve idari birimlerimizle iş birliği içerisinde her alanda iyileştirme çalışmalarını başarı ile yürütüyoruz. Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla akredite çalışmaları ve kalite yönetim sistemi konusunda önemli çalışmalara imza attık. Bundan sonraki süreçte de kalite ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Aldığımız belge Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ne kadar kaliteli ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunun bir göstergesidir. Akreditasyon süreci boyunca emeklerini esirgemeyen başta üniversitemiz Kalite Komisyonu üyelerine, akademik ve idari personelimiz ile tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ülkedeki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılmasını amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi