Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere, okulun idarecileri eşlik etti.
Öğrencilere, tesiste görevli teknik personel tarafından hayvanlara yapılan tıbbi işlemler ve uygulamalar anlatıldı.
Tesisin ziyarete açık bölümlerinde hayvan dostlarını yerinde gözlemleyen öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.

“Tasarruf tedbirleri yerel basının idam fermanı oldu” “Tasarruf tedbirleri yerel basının idam fermanı oldu”

SÜLEYMANPAŞA SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİ
150 köpek ve 100 kedi olmak üzere 250 sahipsiz hayvan kapasitesine sahip bakımevi içerisinde, birbirine bağlı ve bağımsız, hayvanların barınabilecekleri ve gerekli tedavilerinin sağlanabileceği alanlar bulunuyor.
İdari bina, klinik birimi, 4 köpek bakım alanı, 4 köpek yaşam alanı, kedi bakım alanı, kedi yaşam alanı, karantina birimi, ısı ve su merkezi ve güvenlik birimi olacak şekilde bölümlendirilen bakımevinde, 2 muayene odası, 2 operasyon salonu, laboratuvar, hayvan yıkama-tıraş odası, görüntüleme odası, ameliyathane personel hazırlık, ameliyathane hasta
hazırlık, eczane, mama hazırlık odası ve veteriner hekim odasının bulunduğu klinik birimi de yer alıyor.

“VİCDANLARIYLA DUYGULANDIRDILAR”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:
 “Bugünün minikleri, yarının büyükleri olan sevgili öğrencilerimizi, hayvan dostlarımıza sıcak bir yuva olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan
Geçici Bakımevi’nde misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Okul müdürü ve öğretmenleri eşliğinde tesisimizi gezen minikler, uzman personelimizden bakımevinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Şefkat ve vicdanlarıyla bizleri duygulandıran yavrularımız, pati sözü vererek kendilerini pati dostu ilan etti ve bizleri fazlasıyla duygulandırdı. Evlatlarımızın yürekleri sevgiyle dolu. Bu da bizleri gelecek için umutlandırıyor. Sizlere Candan Başkanınız olarak söz veriyorum, her biri birbirinden zeki ve merhametli olan güzel evlatlarımız için çok çalışarak güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Bugünlerde ülke gündeminin üst sıralarında olan sokak hayvanları konusunda belki de en fazla belediyelerimizin çalışkanlığına ve çocuklarımızın güzel yüreklerine ihtiyacımız var. Bu iki unsuru buluşturduğumuz için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi