Köy Enstitüleri 84 yaşında Köy Enstitüleri 84 yaşında

Tiyatro, opera, fuar, sergi, atölye çalışmaları, balo, yemek, konferans, konser gibi organizasyonların yapılabildiği Lüleburgaz’ın ve Trakya bölgesinin en modern sanat yapılarından biri olan Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi, 1 yıl içinde vatandaşların uğrak noktası oldu.
78 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen çok sayıda sanatsal etkinlik binlerce vatandaşı bu yapıda buluşturdu.
LYSA’da düzenlenen etkinliklere 2022 yılının eylül ayından 2023 yılının aralık ayına kadar toplam 78 bin 990 kişi katıldı.
TASARIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR
2022 yılında hizmete açılan, tasarımıyla doğa ile yapının iç içe geçtiği Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi, her türlü etkinliğe imkan sunan teknik özellikleri ile de ön plana çıkıyor.
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde 619 kişilik Cahit Irgat Salonu, 236 kişilik K. Budak Çal Salonu, 1000 kişilik Çok Amaçlı Salon, derslikler, 15 atölye, deneysel sahne, salon dansları atölyesi, kafeterya, sergi salonu, fuaye alanları, açık alan gösteri alanları, kapalı ve açık otopark yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi