Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen programda, Tekirdağ’ın 11 ilçesinde ikamet eden özel gereksinimli bireyler ve aileleri piknikte  buluştu. 

 Süleymanpaşa Kent Ormanı ve Mesire Alanı’nda düzenlenen piknikte, Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinden gelen misafirleri tek tek karşılayarak masalarına yerleşmelerini sağladı. Gün boyu devam eden piknikte çocuklar için özel aktiviteler düzenlendi. 
Özel gereksinimli bireyler, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen birbirinden renkli programla gönüllerince eğlendi. 


“TEKİRDAĞ’I DAHA ENGELSİZ HALE GETİRMELİYİZ”

Kartal’ın “yol” isyanı Kartal’ın “yol” isyanı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, piknikte yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kulandı: “Tekirdağ’ımız sizlerle daha güzel. Sizlerle her şey çok güzel. Sizlerin, gençlerimizin, abilerimizin, ablalarımızın yaşadığı dezavantajlar var. Gerek şehrimizde gerek ülkemizde var. Bu dezavantajlar, yaşam alanlarında, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, sosyal yardım da var; var da var. Biz diyoruz ki; Tekirdağ’ımızı daha engelsiz bir hale getirmemiz lazım. Önümüzdeki süreç için kendimize ödevler yükledik. Eksikleri, yaşadığınız sorun ve sıkıntıları biliyoruz. Bu sorunları çözmek, sizler için, bizler için Tekirdağ’ımızı daha engelsiz, daha yaşanabilir, daha konforlu, daha güvenli hale getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar var. Engelsiz araçlarımızla, evde bakım hizmetlerimizle, sağlık hizmetlerimizle, engelsiz araçlarımızla, faturalardaki sosyal desteklerimizle, ulaşım hizmetlerimizle, medikal ürün desteklerimizle engelli bireylerimizin yanındayız.”

“DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK”

Belediye desteklerinin artarak devam edeceğine işaret eden Yüceer, şunları kaydetti:
“Ama sorunlarınızın sosyal desteklerle çözülemeyecek kadar büyük olduğunu biliyoruz. Öncelikle sizlerin yaşadığı bu dezavantajları ortadan kaldırmamız ve farkındalığı artırmamız gerekiyor. Caddelerimizi, sokaklarımızı, okullarımızı, hastanelerimizi, toplu ulaşım sağladığımız her yeri sizler için daha güvenli, daha erişilebilir hale getirmemiz gerekiyor. Biz bu ödevler doğrultusunda, önümüzdeki 5 yıl boyunca bu sorunları ve sizin önünüze konan engelleri teker teker ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Her kesimden gelen talepleri dikkate alarak Tekirdağ’ımızdaki tüm engelleri el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Ben, Candan Başkanınız olarak, her birinize bunun sözünü veriyorum. Her zaman yanınızda olmaya, birlikte olmaya, inşallah bu engelleri birlikte ortadan kaldırmaya söz veriyorum.”

“ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Güvenli bir Tekirdağ için çok çalışacaklarına işaret eden Yüceer, “Sizleri çok seviyorum. İyi ki varsınız. Tekirdağ’ımıza kattığınız bütün değerler, bütün güzellikler için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Bugün burada, bir arada olmamızı sağlayan dernek yöneticilerimiz, başkanlarımız ve emeği olan tüm personelimizin emeğine, yüreğine sağlık. İnşallah birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız; engelleri hep birlikte aşacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi