Edirnespor, Ayvalıkgücü Belediyespor’a play-off maçlarının ilk turunda penaltı atışları sonucunda yenilerek veda etti.

TFF 3. Lig’de 4 grupta 30 maçlık maratonun sona ermesinin ardından 1. Grup’ta üçüncü olan Ayvalıkgücü Belediyespor ile altıncı sıradaki Edirnespor karşılaştı. Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta penaltılarla gülen taraf Ayvalıkgücü Belediyespor oldu. 

Zemin çalışmaları başlıyor Zemin çalışmaları başlıyor

Ayvalıkgücü Belediyespor maça iyi başladı. Mücadelenin 35. dakikasında penaltıdan Tugay Yıldırım’ın attığı golle Ayvalıkgücü Belediyespor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıya daha istekli başlayan Edirnespor müsabakanın 65. dakikasında Said Can Açıkalın’ın attığı golle skora dengeyi getirmeyi başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında iki ekip de skoru değiştiremezken tur atlayan takım seri penaltı atışları belirledi. Edirnespor’da Uğur Ayhan ve Abdulsamet Kirim penaltı atışlarını kaçırdı, Tayfun Kırca, Mustafa Acun ve Volkan Ünlü atışlarını gole çevirdi. Ayvalık’ta ise Oğuz Aksoy, Tugay Yıldırım, Akın Arıcan ve Alpay Aldemir atışlarında başarılı oldu. Ayvalık son penaltısını kullanmasına gerek kalmadan mücadeleyi penaltılarda 5-3 kazanarak tur atlamayı başardı.

Edirnespor bu sonuçla 2. Lig’e yükselme şansını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi