Çetin, “2019 Nisan ayında Sayın Eşkinat'ın yönetiminden devraldığımızda, borç miktarı gelir bütçemizin yarısı yani %50 seviyesindeydi. Şimdi ise, Sayın Nallar ve ekibine devrettiğimiz borç oranı gelir bütçemizin %38.5'ine, kasamızdaki nakit varlıklarımız düşüldüğünde ise %33.2'ye denk gelmektedir” dedi

Süleymanpaşa Belediyesi, AK Partili belediye yönetimi döneminden kalan borçları, tarihi belediye binasına astığı pankartla duyurmuştu. 
Belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Görevi devraldığımız 5 Nisan 2024 tarihi itibarıyla önceki dönemden kalan borç 651 milyon 722 bin 3 lira 80 kuruştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verilmişti.
Süleymanpaşa Belediyesine yanıt, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Sezayi Çetin’den geldi.

Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Göreve yeni başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sn. Volkan Nallar'ın ‘yatırım yapılmadan büyük bir borç bırakıldı’ şeklindeki ifadeleri nedeniyle bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur” ifadelerine yer verildi. 

Karacakılavuz şenlendi Karacakılavuz şenlendi

“KASADA 49 MİLYON LİRA BIRAKTIK”

Çetin, şunları kaydetti:
“2019 Nisan ayında Sayın Eşkinat'ın yönetiminden devraldığımızda, borç miktarı gelir bütçemizin yarısı yani %50 seviyesindeydi. Şimdi ise, Sayın Nallar ve ekibine devrettiğimiz borç oranı gelir bütçemizin %38.5'ine, kasamızdaki nakit varlıklarımız düşüldüğünde ise %33.2'ye denk gelmektedir. Görevi devraldığımızda kasamızda neredeyse hiç nakit yoktu; ancak biz, Sayın Nallar ve yönetimine 49 milyon lira  gibi önemli bir nakit varlık bırakarak görevi teslim ettik.”

“BAHANE ÜRETMEK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN SEÇİLDİLER”

Çetin, şu ifadelere yer verdi:
“Görev süremiz boyunca Kovid-19 pandemisi, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomimize etkileri ve ülkemizi vuran deprem felaketine rağmen, şehrimize 1,5 milyar lira tutarında yatırım ve hizmet sağladık. Var olan borçlarımızı düzenli olarak ödedik ve sürdürülebilir mali politikalarla, yatırım ve hizmetlerimizi katlayarak devam ettirdik. Ayrıca; mevcut borçlar, özellikle İller Bankası’na olan kısım uzun vadeli yatırım ve hizmet amaçlı olup, yıllık 1 milyar liralık bütçemiz içinde sürdürülebilir yatırımlar yapmamızı mümkün kılacak şekilde yapılandırılmıştır. Yaşanan tüm küresel olumsuzluklara rağmen, 5 yıllık süreçte yürüttüğümüz doğru yatırım politikalarıyla hizmet ve yatırımlar yapmakla kalmayıp Süleymanpaşa Belediyemizi, Trakya'da nüfusa oranla en az borcu olan belediyeler arasına taşıyarak bizden sonraki yönetimlere, aldığımızdan çok daha iyi imkanlara sahip bir belediye olarak teslim ettik.
Unutulmamalıdır ki belediyeler başkanları ve yönetimleri bahane üretmeksizin, vatandaşlarına hizmet etmek ve yatırım yapmak için seçilmektedir.”

Kaynak: Haber Merkezi