Tekirdağ’da yaşanan su sorunu, kentin en önemli sorunlarının başında geliyor. Uzun süredir devam eden kuraklık, baraj ve göletleri neredeyse tamamen kuruma noktasını getirirken, son dönemdeki yağışlar su kaynaklarına olumlu yansıdı. 
Tekirdağ’a su sağlayan baraj ve göletlerin doluluk oranlarında geçen yılın aynı dönemine göre artış yaşandı. Buna göre Naipköy Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 24’ten yüzde 35’e, Türkmeneli Göleti yüzde 12’den yüzde 19’a, Şarköy Göleti yüzde 42’den yüzde 68’e, Çokal Barajı yüzde 68’den yüzde 87’e, Yazır Göleti yüzde 11’den yüzde 39’a yükseldi. 

“SU SORUNU YAŞANMAYACAK GİBİ”

Ruhsatsız tabanca ele geçirildi Ruhsatsız tabanca ele geçirildi

TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, gazetemize yaptığı açıklamada, son yağışların baraj ve göletlerin su seviyesini yükselttiğini söyledi.  
Buna rağmen doluluk oranlarının istenen seviyede olmadığını aktaran Toprak, şöyle konuştu: “Baraj ve göletlerimizdeki su seviyesinin artması sevindirici. Bu şekilde giderse 2023’te yaşadığımız su sıkıntısını bu yıl yaşamayacağız gibi duruyor. Ancak yine de tedbiri elden bırakmamalıyız. Tasarruf tedbirlerini uygulamaya devam etmeliyiz. Suyu lütfen boşa harcamayalım.”

Kaynak: Abdullah Yalçın